Se pressekonferansen her:– Hvis gode kamper fra gode spillere ga meg hodepine, ville livet mitt vært trist

Dette sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse.

25. okt 2019 kl 13.04 Arve Vassbotten

Om hva Klopp endret da han tok over:

– Sa Dejan at vi gjorde det, sier Klopp om det å rydde av bordet og si «god morgen» hver morgen, som Dejan Lovren snakket om i et intervju.

– Jeg aner ikke hva jeg endret da jeg kom inn. Men det handlet om å gjøre stedet du jobber så bra som mulig, og det er en viktig del av suksessen.

– Jeg holdt ikke noen tale der jeg sa at de måtte si «hallo» og «ha det», men jeg spurte dem om de kjente alle som jobbet her. Nå kjenner de alle 80. Det er viktig å vite hvem du gjør det for.

Om skader:

– Vi bare hvilte Robertson. Han har det bra, og Trent er også frisk, men vi må se med Matip. Jeg har ikke sett ham selv ennå. Men han var for sjuk til å reise, så vi må se an om det er noen ettervirkninger, så jeg vet ikke hundre prosent ennå.

– Shaqiri har det bra, men er ikke klar ennå. Han har store muskler og trenger litt tid for å bli bra.

Om Oxlade-Chamberlain:

– Det gir ikke meg noen hodepine å måtte velge. Hvis gode kamper fra gode spillere ga meg hodepine, ville livet mitt vært trist. Han hadde stor innflytelse mot Man Utd og mot Genk. Det er ingen hemmelighet hvor godt jeg liker ham. Det handler om å være klar når det er behov. Og han scoret utrolige mål.

– Vi har nå flere spillere å velge mellom, og vi forsøker å finne den beste lagoppstillingen til Tottenham-kampen.

Om innbytteres innvirkning:

– Mange innbyttere har gjort en forskjell for oss og det er bra for oss. Jeg var veldig glad på vegne av Adam Lallana, og han var veldig nær å starte mot Genk. Hvis du viser deg fram i en kamp, er du lenger framme i managerens hode.

Om Tottenham:

– Jeg kan ikke si noe om Tottenhams situasjon. Jeg har ingen mulighet til å sette meg inn i det. De har ikke glemt å spille fotball. Det er en kamp mellom to veldig gode lag. Vi vil ikke være så sikre på oss selv at vi tror at ikke noe galt kan skje med oss.

Om Fabinho:

– Det var ikke overraskende at midtbanen ikke var helt fintunet, siden de knapt har spilt sammen. Fabinho hadde mye å gjøre, men jobben som nummer 6 i fotball er så viktig. Han er ikke bare en som dekker rom, han er en strålende fotballspiller.

– Han var den eneste midtbanespilleren i noen øyeblikk i kampen, sier Klopp og ler.

– Fabinho trengte tid og jeg ønsker å minne der epå det. Han var vant med å spille som en av to 6-ere i Monaco, nå er han den eneste. Han trengte bare tid. Han er nå 26 pr, og har ti gode år til, minst.

Og Klopp mener ikke Fabinho trenger så mye hvile.

– Han bare flyr under landslagspauser. Han spiller ikke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]