Det nærmer seg landslagspause. Hvor skal spillerne våre reise?

Komorene, Eswatini og Midt-Østen. Her skal Liverpools spillere i landslagspausen.

7. nov 2019 kl 23.18 Jens Hapnes Rege

Det er ventet at alle Fabinho, Alisson og Roberto Firmino skal være med den brasilianske troppen til Midtøsten. Tites lag møter Argentina den 15. november på Saud University Stadium i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh, før de tar turen til Mohammed Bin Zayed Stadium i Abu Dhabi for å møte Sør-Korea den 19. november.

Det er bare fire timers tidsforskjell fra Abu Dhabi til England, så den omstillingen bør gå fint når brasilianerne vender nesen hjemover.

Lange reiser for afrikanerne

Mohamed Salah er tilbake i den egyptiske landslagstroppen. Den 14. november skal «Faraoene» møte Kenya i Alexandria, og den 18. november drar de til Komorenes hovedstad Cheikh.

Reisen fra Alexandria til øystaten Komorene, som ligger nordvest for Madagaskar, tar over ti timer. Forhåpentligvis kan Salah sitte på flyet og mimre tilbake til hattricket mot Manchester City.

Sadio Manés Senegal skal først bryne seg på Kongo den 13. november i hovedstaden Dakar, før de skal møte Eswatini (tidligere Swaziland) den 17. november. Flyturen mellom de to stedene tar over 15 timer, men vår venn Sadio tar nok det med et smil.

Naby Keïta og hans guineanske venner skal møte Mali den 14. november på Stade du 26 Mars i Bamako, Malis Hovedstad. Den 17. november er Guinea vertskap når Namibia kommer på besøk til Stade du 28 Septembre i hovedstaden Conakry.

Navnene på stadionene stammer fra henholdsvis Malis frigjøring fra diktatur og Guineas frigjøring fra Frankrike.

Kjente stedsnavn i Europa

Våre engelske landslagsrepresentanter skal ikke til like eksotiske destinasjoner som afrikanerne. Først er de vertskap for Montenegro på Wembley den 14. november, før de tar turen til Kosovo tre dager senere.

Kulthelten Divock Origis Belgia skal først til St. Petersburg for å møte Russland den 16. november, før de tar imot Kypros på hjemmebanen i Brussel en 19. november.

Gini Wijnaldum og Virgil Van Dijk skal først møte Nord-Irland i Belfast den 16. november, før Ragnar Klavans Estland skal besøke Amsterdam Arena tre dager senere.

Det tar faktisk bare åtte timer med ferje fra Liverpool til Belfast. Undertegnede tror allikevel at nederlenderne våre foretrekker andre fremkomstmidler.

FORETRUKKET FREMKOMSTMIDDEL:
FORETRUKKET FREMKOMSTMIDDEL:  Wijnaldum og Van Dijk velger nok fly som transportmiddel til Belfast.

Det spørs om Sveits savn av Xherdan Shaqiri blir stort i akkurat denne landslagspausen. De møter først Georgia på hjemmebane før de skal møte Gibraltar i den siste gruppespillskampen.

Sørlige breddegrader

Andy Robertons Skottland skal først bryne seg på Kypros i Nikosia den 16. november, før de tar imot et Kasakhstansk mannskap på Hampden Park i Glasgow tre dager senere.

Det blir nok ikke varmt i Glasgow, men i Kypros kan Robertson vente seg temperaturer opp mot 20 grader.

FREM MED SOLKREMEN:
FREM MED SOLKREMEN:  Robertson har nok fått beskjed av Klopp om å pakke med seg solkrem til Kypros-utflukten med Skotltand.

Dejan Lovren skal først møte Slovakia i Rijeka den 16. november, før de skal være vertskap for et Georgisk mannskap på Pula tre dager senere.

Caoimhin Kelleher ble ikke inkludert i Irlands tropp, men hvis han fortsatt ønsker å se lagkameratene sammen med «den grønne armeen» i Dublin tar det bare åtte timer med ferje. Turen koster opp mot 2000 kroner, men det har nok iren råd til etter noen gode prestasjoner for førstelaget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]