Dejan Lovren mister fire ligakamper?

Det blir antydet at Liverpools kroatiske midtstopper vil være satt ute av spill til tidlig på nyåret.

14. des 2019 kl 00.29 Torbjørn Flatin

– La oss pakke dem inn i bomull, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen på fredag om Virgil van Dijk og Joe Gomez.

Av de fem spillerne som står fremst angående å spille i midtforsvaret er tre nå skadet, og Liverpool kan måtte se mot van Dijk og Gomez som et forhåpentligvis friskmeldt midtstopperpar under resten av 2019.

Mister jule- og nyttårskamper

Jürgen Klopp har bekreftet at Joel Matip og Fabinho ikke forventes tilbake på denne siden av nyttår. Chris Bascombe i The Telegraph skriver at Dejan Lovren kan være ute til tidlig på nyåret, og reaksjonen til Klopp på spørsmål om skaden til Lovren tydet heller ikke på en snarlig retur. Der igjen kommentaren om van Dijk og Gomez.

Liverpool spiller hjemme mot Watford i morgen i Premier League, før spill i VM for klubblag gjør at neste ligakamp er borte mot tabelltoer Leicester på 2. juledag. Wolverhampton er motstander på Anfield i romjula og Sheffield United kommer også til Merseyside 2. januar.

Etter det er det FA-Cup og eventuell semifinale i ligacupen, før Liverpool spiller borte mot Tottenham 11. januar.

Mulige alternativer

Forhåpentligvis vil ikke Dejan Lovren dermed være ute i mer enn fire ligakamper, og at Joel Matip og Fabinho da også kan være nærme et comeback. Van Dijk, Matip, Lovren og Gomez er de fire midtstopperne i førstelagstroppen, men midtbaneankeret Fabinho har vist at han kan fungere meget bra som vikar i det sentrale forsvaret om nødvendig.

Klopp nevnte ungguttene Ki-Jana Hoever og Sepp van den Berg som mulige alternativer dersom det skulle bli ytterligere problemer, og at det var spillere på midtbanen med defensive fibre. Trolig tenker manageren da på Jordan Henderson eller Gini Wijnaldum.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]