– Dette er den største kampen i min karriere så langt

Erling Braut Haaland føler seg sikker på at RB Salzburg vil finne veien til nettmaskene mot Liverpool.

9. des 2019 kl 18.13 Arild Skjæveland

Tirsdag kveld skal gruppe E avgjøres i årets Champions League. Liverpool må unngå tap for å ta seg videre til åttendedelsfinalene, men vil med all sannsynlighet ryke ut og måtte spille Europa League dersom det skulle ende med tap i Østerrike.

Erling Braut Haaland har hatt en fantastisk høst i Champions League, og har allerede scoret åtte ganger i turneringen. Bare Robert Lewandowski i Bayern München har scoret flere, med sine 10. Mohamed Salah og Alex Oxlade-Chamberlain er Liverpools toppscorere i turneringen, med tre mål hver.

19 år gamle Braut Haaland har 28 mål og sju målgivende på så langt denne sesongen. Det har han klart på 21 kamper. Ifølge Transfermarkt scorer han hvert 50. minutt han er på banen, etter å ha spilt 1389 minutter førstelagsfotball så langt.

– Største kamp i karrieren

Jærbuen får veldig mye oppmerksomhet, og er linket til en rekke storklubber. Til VG sier han at tirsdagens kamp er den største så langt i karrieren.

– Vi har ingenting å tape. Vi skal ut og ha det moro. Vi kan smile og ha det gøy. Dette er den største kampen i min karriere så langt, og jeg skal nyte den, sier Braut Haaland til VG.

– Jeg er sikker på at vi skal score i morgen. Liverpool er fantastisk lag, men vi er også et fantastisk lag. Vi skaper mange sjanser, og jeg er trygg på at vi skal angripe kampen.

– Jeg elsker det. Det er en drøm. Jeg lever drømmen. Kamper som denne er det du drømmer om, sier Haaland.

RB Salzburg - Liverpool spilles tirsdag kl. 18.55, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]