– Jeg håper de ikke trenger meg som midtstopper!

Adam Lallana og de øvrige Liverpool-spillerne kan skrive historie i morgen, ved å bli det første Liverpool-laget til å vinne klubb-VM.

20. des 2019 kl 10.57 Einar Kvande

Liverpool har har aldri vunnet klubb-VM, selv om klubben har hatt tre forsøk tidligere. Det håper Adam Lallana å få gjort noe med i morgen, når de røde møter Flamengo i Qatar.

– Vinner vi, tror jeg det er første gang Liverpool har klart det. Vi er bare en kamp unna å skrive historie. Vi vil det skal bli en vane å vinne titler, og nå har vi sjansen til å vinne en ny tittel på lørdag. Vi ønsker å komme hjem med en vinnermedalje om halsen, slår Adam Lallana fast til Liverpoolfc.com.

Brasilianske Flamengo er en ukjent motstander for engelskmannen, men han håper å få en del tips fra lagkameratene Roberto Firmino og Alisson Becker før finalen.

– Vi så dem spille i semifinalen her om dagen, og de besitter enorme kvaliteter. Jeg mener de ligner litt på Monterrey i spillestilen, men har kanskje litt mer kvalitet ut fra det jeg har sett så langt. De har flere brasilianske landslagsspillere på laget, og jeg er sikker på at Bobby eller Alisson vil komme med en analyse til oss. De vil definitivt ikke like å møte oss. Dette kan bli en svært god kamp, sier Lallana.

– Jeg tror ikke vi tok lett på oppgaven

Liverpool tok seg til finalen med et nødskrik. Seieren over meksikanske Monterrey satt langt inne. Et overtidsmål av Roberto Firmino ble avgjørende.

– Dersom det var noen i troppen som undervurderte denne turneringen, og nivået på motstanderne, så vil Monterrey og deres prestasjon ha fjernet alle slike vrangforestillinger. Jeg tror ikke vi tok lett på oppgaven. De var bare et kvalitetslag som ga oss hard kamp. Du ønsker å spille i slike jevne kamper, da seieren smaker enda bedre da. Det vil den gjøre om vi vinner i helgen også, konkluderer Lallana.

Liverpool-troppen ble satt på skikkelige prøver i forbindelse med semifinalen, der Jordan Henderson måtte trekkes ned fra midtbanen til stopperplass på grunn av alle skadene i forsvarsrekka, samt at Virgil van Dijk har slitt med sykdom etter ankomst Qatar.

– Vi har en stor tropp. Vi vant semifinalen, noe som var det viktigste. Nå skal vi komme kjapt til hektene igjen med tanke på finalen i helgen. Jeg håper de ikke trenger meg som midtstopper! Men det er vel en tendens at man flytter spillere bakover på banen når de blir eldre, er det ikke? Men jeg tror neppe jeg blir flyttet lenger bakover nå, avslutter Lallana etter at han spilte i en ankerrolle mot Monterrey.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]