Vi fulgte pressekonferansen– Det er vanskelig å finne et trofé denne klubben ikke har vunnet, så det ville vært fint å kunne bidra til samlingen

Manageren og visekapteinen snakker før semifinalen i Qatar onsdag kveld.

17. des 2019 kl 10.25 Arild Skjæveland

Liverpool er på plass i Qatar for å spille VM for klubblag. Monterrey er onsdagens motstander, og Jürgen Klopp og James Milner møtte pressen i Doha.

Vi hadde problemer med videooverføringen fra pressekonferansen, men oppdaterte denne artikkelen med det viktigste fra visekapteinen og manageren. Les hva som ble sagt nedover i saken.

Nå er de på plass

YouTube-kanalen til LFC har problemer, men vi skal få oppdatert det som blir sagt underveis.

Førstemann ut er James Milner.

– Vi ønsker å fortsette i vår gode form. Sjansen til å vinne et trofé er en ganske god distraksjon! Du må være suksessfull for å kunne delta i denne turneringen, og forhåpentligvis kan vi vinne to kamper.

Førstelaget kommer til å se ungguttene på Villa Park i kveld.

– Det er litt rart at Villa-kampen er i kveld. Jeg er sikker på at vi vil prøve å få sett den. Vi har en mulighet til å sove frempå i morgen, og vi vil få sjansen til å se den.

Møter Monterrey fra Mexico

– Vi har spilt mot lag fra hele verden, og analysen vår er grundig. Vi vil vite litt mer om dem etter lagmøtet vårt på hotellet. Vi vet allerede at de har mye kvalitet.

Et trofé Liverpool ikke har vunnet

– Det er vanskelig å finne et trofé denne klubben ikke har vunnet, så det ville vært fint å kunne bidra til samlingen.

– Det er spesielt å være her, og du må gjøre deg fortjent til det. Det kommer til å bli vanskelig, men du ønsker å bli vant med å vinne. Vi har fått smaken på troféer, og ønsker å holde det momentumet gående. Det ville vært fantatsisk.

Om manageren

– Han har flere sider, og kan være aggressiv på den andre måten også! Du trenger den energien. Det er enormt for oss.

– Vi må bare sørge for at managerne er fornøyd og at vi ikke får for mye kjeft.

– Det var viktig å få det første troféet. Du har sett hvordan laget har tatt steg. Du har hørt fra mange at vi ikke ønsker å bli husket som et lag som vant ett trofé. Slik er sulten innad i laget.

– Det er lenge igjen i ligaen, men med tempoet vi har startet i, og måten vi har spilt på, viser en spesiell mentalitet. Gruppen er fokusert på den neste oppgaven vi har foran oss, og det er her med de to neste kampene.

Klopp tar over, og bekrefter av Van Dijk skal starte

– Gini er her, og vi ser på det dag for dag, men i morgen blir han ikke involvert. Gini var ikke så alvorlig som vi først trodde. Han er her og jobber med restitusjon. Alt er bra med Virgil van Dijk, og resten av troppen er skadefri.

Han bekrefter at Van Dijk ikke sto over på grunn av skade da han mistet gårsdagens trening. Han kommer til å starte i midtforsvaret sammen med Joe Gomez mot Monterrey.

Om kveldens Villa-kamp

– Jeg skal se Villa-kampen på TV. Vi har allerede sagt alt som er å si om det. Det er ikke slik vi skulle ha ønsket, men løsningen er den mest praktiske. Det er en stor sjanse for ungguttene. Er de favoritter? Selvsagt ikke, men det er en spennende mulighet.

– De siste årene har vi røket ut av cupturneringene med bortimot førstelag. Ungguttene har fortjent denne sjansen, og de har tatt den. De har all vår støtte, og vi tenker på dem. De er våre gutter, og vi håper de gjør det bra.

– Vi forventer ikke et resultat, men forventer en prestasjon. Vi vil være foran TV-apparatet.

Hvor viktig er VM for klubblag?

– Vi er her. Vi flyr ikke en slik distanse for å ikke være tilstede. Vi er her. Vi kommer til å være forberedt. Vi ser ikke på oss selv som favoritter, men som utfordrere. Er dette verdens viktigste turnering? Jeg vet ikke. Vi er her for å representere Liverpool og Europa, og er her for å gjøre vårt beste.

– Vi må vise at vi er klare. Det er det vi tenker på. Komplimenter - jo takk, men de hjelper oss egentlig ikke. Vi tenker mer på kampen. Vi er alltid optimister, og klare til å jobbe. Vi skal finne en lagoppstilling som kan jobbe hardt og respektere motstanderen.

Banen ser bedre ut

Jürgen har vært bekymret for baneforholdene, ettersom det skal spilles mange kamper på samme bane denne uken.

– Banen ser ut til å være gi god stand. Vi snakket med banemesteren som er her i går. Bekymringen min var fra England. Da vi kom på søndag småregnet det, og vår banemester sa at den var bygd på sand som fjernet vannet. Banen blir forhåpentligvis ingen bekymring.

To økter før semifinalen

– Vi har en treningsøkt i dag, og en ny en i morgen tidlig. Det er en del av grunnen til at vi ikke har en offentlig treningsøkt. Vi er her for å jobbe.

Får spørsmål om Flamengo

Flamengo er den store favoritten til å møte Liverpool i finalen.

– Jeg har ikke tenkt på Flamengo enda, kun på Monterrey. Vi skal se semifinalen. Begge lag er potensielle finalemotstandere, det er normalt.

– Vi representerer vår egen klubb, og har ikke byrden med å vise sør-Amerika hvordan vi spiller fotball.

– Vi får ikke sett så mye arabisk foball i Europa, men du kunne se at Al Sadd med Xavi var klare. Det ene laget jeg ikke har sett så langt er Flamengo. Vi har en arabisk spiller i laget vårt i Mohamed Salah.

Turneringens status i England

– Jeg vet ikke. Vi er her nå, og er fullt fokusert på det. Dersom du hadde sagt at vi skulle ha VM or klubblag midt i sesongen ville jeg sagt nei for å være ærlig, men vi er her, og dette er vår neste oppgave.

– Vi ønsker å være her, fordi vi har mange supportere i denne delen av verden. Det er fint å komme nærmere dem i blant.

Han fikk også spørsmål om FIFA sine planer om å flytte VM for klubblag til sommeren, til en større turnering hvert fjerde år.

– FIFA ønsker VM for klubblag på sommeren, men det er samme sommeren som Afrikamesterskapet. De må sette seg ned rundt et bord, og ikke ha disse turneringene samtidig. Du kan ikke bare legge til nye turneringer, det fungerer ikke.

Situasjonen i Qatar

At VM for klubblag spilles i Qatar er kontroversielt av menneskerettighetsgrunner. Klopp fikk spørsmål om dette på pressekonferansen.

– Uansett hva jeg sier, så vil det ikke hjelpe situasjonen, men bare skape nye overskrifter. Vi har kommet hit, og ble ønsket veldig godt velkommen. Alt er organisert slik det burde vært. Organiseringen av turneringen har FIFA gjort.

– Dersom idrettsutøvere må avgjøre om de vil ta del i et arrangement, er det ikke riktig. Jeg har min mening om det, og selvsagt mener jeg at alle bør behandles likt. Vi er her bare for å trene noen dager, og spille - det er det.

– Når du reiser til andre land må du respektere deres land. Jeg må respektere reglene i England etter å ha flyttet dit. Været er ikke så bra som jeg hadde forventet her om jeg skal være ærlig.

Monterrey som motstander

– Jeg vil ikke snakke for mye om taktikk, som dere gjerne skjønner. Det er mange meksikanske spillere i Europa. De er kvikke og teknisk gode. De er påvirket av søramerikanerne, og er veldig følelsesladde.

Så var pressekonferansen over, og Milner og Klopp har forlatt det stappfulle presserommet.

Liverpool - Monterrey spilles onsdag kl. 18.30, og vises på VG+.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]