Liverpool har hatt den perfekte oppladningen, men det har også Red Bull Salzburg

Braut Haaland & co. har sendt en advarsel retning England, før tirsdagens avgjørende Champions League-kamp.

8. des 2019 kl 21.20 Kenneth Baraas

Liverpool har håndtert denne uka perfekt. De røde har spilt med ett øye på Champions League, men likevel levert prestasjoner til toppkarakter.

Merseyside-derbyet og bortekampen mot Bournemouth har gitt full pott, uthvilte bein og minutter for reservene.

– Nesten en perfekt dag, oppsummerte Jürgen Klopp etter kampen i sør.

Tyskeren kunne byttet ut «dag» med «uke». Manageren har spilt rullett i de to siste kampene, og stukket av med førstepremien: seks poeng, 8-2 i målforskjell, og fulladet batterier.

Det gir også en påminnelse om å alltid stole på Klopp, uansett hvor overrasket man blir ved offentliggjøringen av lagoppstillingene.

Samtidig har Liverpools tittelkonkurrent Manchester City gått på et poengtap, og de røde har en luke ned til den regjerende mesteren på 14 poeng - Leicester følger åtte poeng bak ligalederen.

Avgjørende CL-kamp

Tirsdag venter Red Bull Salzburg, og Liverpool møter et heltent lag som ønsker å stikke kjepper i hjulene for de rødes Champions League-drømmer, for å kunne drømme på egenhånd.

Kort fortalt bør Liverpool spille minst uavgjort for å gå videre.

Erling Braut Haaland & co. viste på Anfield at Salzburg ikke er en enkel motstand, og derfor har Klopp forsikret seg om å ha mest mulig sprut i beina til sine førstevalg.

Men Salzburg har også hatt en tilnærmet oppladning til tirsdagens kamp.

I hjemmemøtet med WSG Swarovski Tirol på lørdag, gjorde Salzburg kort prosess. Etter drøye halvtimen ledet de allerede 3-0, etter scoringer av Patson Daka, Erling Braut Haaland og Masaya Okugawa. I andre omgang pyntet Takumi Minamino og Andreas Ulmer på resultatet til 5-0, før bortelaget reduserte i det 85. minutt.

FORRIGE MØTE:
FORRIGE MØTE:  Salzburg scoret tre ganger på Anfield i Liverpools 4-3-seier.

Nordmann i form

Braut Haaland har registrert seg for 28 mål og syv målgivende, og det på kun 21 kamper. Det er et annet nivå i den østerrikske ligaen, men åtte av målene er kommet i Champions League-sammenheng - blant annet borte mot Liverpool og Napoli.

Nordmannen er definitivt en mann Virgil van Dijk og forsvarsrekka må passe ekstra på.

Salzburg er ubeseiret i hjemlig liga etter 17 kamper, og leder tabellen slik som Liverpool. På hjemmebane har de vunnet alle hjemmekampene bortsett fra én.

Det østerrikske laget har kun tapt én hjemmekamp på sine siste 73 hjemmekamper i alle turneringer, en rekke som strekker seg tilbake til november 2016. Det inkluderer seire over Schalke, Real Sociedad, Celtic, Napoli, Marseille med flere, ifølge Liverpool Echo.

Liverpool må være på sitt beste for å ta seg videre til sluttspillet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]