– 99,9 prosent sikkert at han forlenger

Raphael Honigstein om Klopps framtidsplaner, og forskjellene på Liverpool og Bayern München.

13. feb 2019 kl 18.51 Arve Vassbotten

Under ett år etter at Jürgen Klopp kom til Liverpool signerte han en ny avtale med klubben i juli 2016, etter å ha ført laget til to finaler i sin første sesong. Den kontakten går fram til sommeren 2022.

Den tyske fotballeksperten Raphael Honigstein, som har skrevet boka «Bring the Noise» om Liverpools manager, tror det er stor sannsynlighet for at også den kontrakten blir forlenget.

– Klopp er veldig lykkelig i Liverpool, og klubben er veldig fornøyd med ham. Jeg tror han vil fornye kontrakten også videre etter 2022.

– Uansett om Liverpool blir seriemestere eller Champions League-vinnere, er det 99,9 prosent sikkert at han forlenger, slår Honigstein fast til Abendzeitung Muenchen.

– Vil ikke tenke så langt fram

Klopp har selv avfeid snakk om en ny kontrakt på nåværende tidspunkt.

– Jeg ønsker ikke å tenke så langt fram, sa han i desember.

– Til sommeren vil noen si at det er den beste tiden for meg å dra, om vi vinner noe, fordi de vil mene vi aldri kommer til å vinne igjen, og det vil bli andre som sier jeg må gå hvis vi ikke vinner noe, sa Klopp den gangen.

KLOPP-FORFATTER:
KLOPP-FORFATTER:  Raphael Honigstein har skrevet boka «Bring the Noise» om Jürgen Klopp.

Selv om Klopp skulle komme til å tilbringe mer tid i Liverpool enn de sju årene han hadde i både Borussia Dortmund og Mainz, tror Honigstein at han en dag kan ende opp som manager for Bayern München.

– Bayern ville ha ønsket Klopp. Selv om han forlenger, betyr ikke det at han aldri vil gå til Bayern. Klopp sier av logiske grunner at Bayern er den beste klubben i verden. Han er fleksibel og ambisiøs nok til å tenke at det er en mulighet om den dukker opp, sier han.

Både attraktivt og frustrerende

Journalisten snakker også om forskjellene på Liverpool og klubber som Bayern München og Manchester City.

– Bayern og Manchester City har alltid vært økonomisk foran Klopp sine lag, og det er en ære for ham at han har kommet på samme nivå med mye innsats. Liverpool har ikke Citys nesten utømmelige midler.

Bayern og Manchester City har alltid vært økonomisk foran Klopp sine lag, og det er en ære for ham at han har kommet på samme nivå med mye innsats.

– Klopp har alltid hatt en ulempe, og har måttet kompensere for den. På den ene siden er det veldig attraktivt for Klopp, men på den andre siden litt frustrerende. Bayern signerte alltid noen av hans spillere, og det plaget ham.

– Liverpool er bedre som lag

Han mener Liverpool er 60-40-favoritt til å vinne den kommende åttendelsfinalen mellom lagene.

– Bayern har veldig gode spillere, men ikke noe stort lag. I Liverpool, ser jeg det på en annen måte. Selvsagt har de også store spillere, men laget i seg selv virker.

– Spillere som Joël Matip, James Milner og Jordan Henderson har kanskje ikke nivået til å spille i Bayern, men de fungerer i Liverpool, fordi dette laget vet hva de gjør. De har en identitet, en plan, alt Bayern ikke har for øyeblikket, mener han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]