Bayern Münchens svakhet som gjør Liverpool til favoritter

Den tyske stormakten har ikke hatt en overbevisende sesong før Champions League oppgjørende mot Liverpool.

16. feb 2019 kl 19.34 Hans Christian Boge-Fredriksen

– Det har vært mye snakk om de har vært en svekket stormakt, med de er bare to poeng bak serieleder Borussia Dortmund, sier Keith Costigan i et intervju med James Pearce i Liverpool Echo.

Costigan er Fox Sports’ fremste Bundesliga ekspert og har god innsikt i hva som rører seg i og rundt Bayern München.

– Denne sesongen har Bayern slitt spesielt defensivt. Niko Kovac hadde suksess med Eintrach Frankfurt i fjor, men det var med en defensiv spillestil. Han ser ut til å slite med at laget hans må være aggressivt, og de ser alltid ut til å se sårbare på kontringene.

Forsvaret har tapt seg betydelig

Så langt denne sesongen har Bayern München sluppet inn 26 mål. Dette er kun to færre mål enn de gjorde hele forrige sesong.

– Formen til Jerome Boateng og Mats Hummels har falt betydelig, noe som har gjort Niklas Süle til deres fremste midtstopper, og Kovac virker å lete etter den optimale duoen, sier Costigan.

– I tillegg har de to backer i Joshua Kimmich og David Alaba som elsker å gå fremover, noe som gir betydelig plass å utnytte mot dem. Bayern har ikke sluppet inn så mange mål siden Louis van Gaal var trener.

Sesongen Costigan henviser til er 2010/11-sesongen da Bayern endte på en skuffende tredje plass i Bundesliga. Da slapp de totalt inn 40 mål i ligaen, noe som er veldig mye mer enn de har gjort i sesongene etter. 2010/11-sesongen er også forrige gang Bayern røk ut av Champions League så tidlig som i åttendedelsfinalene.

FÅR DET IKKE TIL DEFENSIVT:
FÅR DET IKKE TIL DEFENSIVT:  Niko Kovac sin utgave av Bayern München slipper inn mange flere mål enn tidligere sesonger.

– Liverpool er favoritter

De seks sesongene som fulgte den svake 2010/11-sesongene var enormt gode defensivt, der Bayern kun slapp inn mellom 17 og 23 mål i samtlige sesonger. Nå har de altså allerede sluppet inn 26 mål med tolv kamper igjen å spille.

– Jeg tror at måten Bayern har sluppet inn mål på, og måten Kovac har slitt med å vinne i store kamper, gjør at Liverpool er favoritter i denne kampen, sier Costigan.

– Prestasjonen mot Augsburg fredag kveld oppsummerte sesongen deres: Slipper inn slurvete mål, men har nok individuelle kvaliteter til å hjelpe dem til å få et bra nok resultat.

Liverpools beste muligheter til å straffe Bayern

Et svakt Bayern-forsvar mot lynraske Liverpool-angripere kan bli interessant å følge med på når Bayern gjester Anfield tirsdag kveld.

– Områdene Liverpool kan utnytte er ned langs kantene dersom backene går fremover. Lag har sett ut til å angripe mot Hummels når Alaba går fremover, og dette er området hvor Salah kan være veldig effektiv, forteller Costigan.

Liverpool mangler Virgil van Dijk grunnet karantene til den første av to åttendedelsfinaler. Dermed kan man se for seg at Bayern vil få flere muligheter offensivt.

– Liverpool må være forsiktige på kontringsangrepene til Bayern.

Selv om Arjen Robben er ute med skade, har Bayern lynraske vinger i Kingsley Coman og Serge Gnabry som kan by Liverpool-forsvaret på store utfordringer.

– Hvis jeg ikke tar feil påførte Gnabry Trent-Alexander-Arnold noen problemer i Champions League kvalifiseringen mot Hoffenheim i starten av forrige sesong, avslutter Costigan.

Liverpool møter Bayern München 21.00 tirsdag kveld i en kamp som blir sendt på TV2 Sport1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]