– Det er ikke lett å skulle erstatte verdens beste stopper

Fabinho innrømmer at at han var bekymret den første tiden sin i Liverpool.

22. feb 2019 kl 08.39 Arild Skjæveland

Med Virgil van Dijk suspendert, og Joe Gomez og Dejan Lovren på skadelisten, hadde ikke Jürgen Klopp noe annet valg enn å bruke Fabinho som midtstopper sammen med Joel Matip i tirsdagens Champions League-oppgjør mot Bayern München.

Det gikk bra - og de helrøde holdt nullen. Brasilianeren forteller at det ble terpet på Marbella.

– Vi hadde litt tid til å trene i Spania. Jeg ble vant med posisjonen, og vi forbedret kommunikasjonen mellom Joel, Robertson, Henderson og meg, forteller Fabinho til den brasilianske TV-kanalen Esporte Interativo, i et intervju som er gjengitt i The Mirror.

– Vi visste at Bayern har et bra angrep, og det var viktig å holde nullen.

– Det er ikke lett å skulle erstatte den beste midtstopperen i verden, sier han videre.

Bekymret i starten

Det tok lang tid før Fabinho fikk spilletid i Liverpool. Han satt på benken mot West Ham i årets første ligakamp mot West Ham, men var så ute av troppen igjen i en lenger periode, selv om han var skadefri.

Ikke før Liverpool møtte Huddersfield 20. oktober skulle han få sine første minutter med Premier League-fotball. Siden den gang har han vært involvert i 16 av 17 ligakamper, og har nå 24 kamper denne sesongen.

– Jeg var bekymret i starten da jeg kom hit, for jeg fikk ikke spille så mye. Nå spiller jeg mye, og gjør det bra, sier han til den barsilianske TV-kanalen.

Med Virgil van Dijk tilgjengelig igjen kan han være aktuell for en plass på midtbanen igjen mot Manchester United på søndag.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 15.05, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]