– Det var aldri realistisk at ligaen skulle avgjøres tidlig

Manageren er enig i at Liverpools prestasjoner i de to siste kampene har vært svake.

9. feb 2019 kl 08.58 Arild Skjæveland

Liverpool kan klatre tilbake på toppen av tabellen med seier over Bournemouth, når de tar imot Eddie Howe sitt lag kl. 16.00 i dag. Manchester City spiller ikke før søndag, når Chelsea kommer til Etihad Stadium.

Igjen avviser Jürgen Klopp at det handlet om presset da de snublet mot West Ham.

– Jeg kan ikke se hva de mener at de kan se på ansiktene våre. Da jeg snakket med dommeren etter West Ham-kampen ble det sagt: «nå er han nervøs». Jeg er ikke det. Jeg visste at det kom til å bli tøft, og her er vi, sier manageren til Liverpool Echo.

– Det var aldri noen garantier denne sesongen. Folk ønsker alltid verdens største luke, 25 poeng eller noe sånt, og så tre kamper igjen. Det hadde vært fint, men er ikke realistisk, sier han. Realiteten er at dersom du ønsker å vinne denne ligaen, så må du kjempe frem til siste kampdag. Det er helt vanlig, og det er det vi må gjøre.

Tett helt inn

Klopp gjentar at det kommer til å bli jevnt.

– Det å være med i kampen om ligagullet er veldig positivt. En stor prestasjon. Vi må sørge for at folk ser det igjen på lørdag. Vi kan ikke påvirke det dersom folk ønsker å være kritiske. Vi kan ikke endre det umiddelbart. Det som tilbys er en tett tittelkamp frem til siste kamp. Gjør deg selv klar, fest setebeltene, og kom igjen.

Manageren forteller at han bruker helt andre ord innenfor Melwoods vegger.

– Vi er veldig kritiske. Utad kan vi ikke komme med skikkelige forklaringer, for det blir alltid sett på som en unnskyldning. Internt snakker vi om hvorfor det har vært vanskelig. Det er ikke bra om du ikke kan tren med laget vi ønsker å bruke.

NYTT MØTE:
NYTT MØTE:  I dag møtes Klopp og Eddie Howe igjen på Anfield.

Et stykke unna toppnivå

Tyskeren innrømmer at laget har hatt problemer de siste ukene, og at prestasjonene ikke har vært som han ønsket.

– Vi skulle likevel ha prestert bedre, og spesielt i kampen mot Leicester. Baneforholdene hjalp ikke. Ingen trenger å skrive det mer. Det er bare fakta. Det gjorde det til en vanskelig kamp. Før det var alt bra. Vi vant en tøff kamp mot Palace, hadde en pause på 10 dager, og flere spillere hadde problemer etter Dubai.

– West Ham er alltid et tøft sted å dra, og det har noen andre lag allerede opplevd. Vi fikk ett poeng der, og hadde flere sjanser og slike ting, men det tenker ingen på etter kampen. Det er som at du må dominere hele kampen og ikke tillate dem noe.

– Slik er situasjonen vår, men det er ikke noe problem. Vi forventer bedre fra oss selv, og forventer å vise mer lidenskap og slike ting. Prestasjonene har ikke vært akkurat som jeg har ønsket. Det er det vi må endre, og det jobber vi med. Vi er ikke blinde når det kommer til problemene våre, men det er ikke så alvorlig som folk gjør det til. Det er sannheten.

Liverpool - Bournemouth spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]