Dette har Curtis Jones lært av et år på førstelaget

– Jeg adopterer deres tankesett og gjør som dem, sier Curtis Jones.

3. feb 2019 kl 13.36 Arve Vassbotten

Curtis Jones har så langt bare fått en offisiell kamp for Liverpools førstelag. Den kom da scouseren debuterte i FA-cupen mot Wolverhampton i starten av januar. Likevel har gutten som ble 18 år denne uka, trent på Melwood med førstelaget i ett år nå.

– Det å se standarden og hvordan internasjonale toppspillerne er hver eneste dag er utrolig, og jeg adopterer deres tankesett og gjør som dem. Det har gjort meg til en mye bedre fotballspiller og person også, sier sier Jones til Liverpoolfc.com.

Ett år med oppturer

– Mye har forbedret seg. Min forståelse av spillet, når man skal bevege ballen raskt, når man skal drible og hvordan man skal utnytte rommet man får, alt det er definitivt bedre enn da jeg spilte på U18 eller til og med på U23, mener Jones.

Toxteth-gutten har vært i klubben siden U9-nivå, og har ofte spilt over sin egen aldersklasse på akademiet. Som U16-spiller fikk han debuten for U18-laget i 2016/2017-sesongen, som 17-åring i januar i fjor fikk han debuten for U23. Det skjedde samme måned som han ble flyttet opp til Melwood, og han signerte da også sin første proffkontrakt med klubben.

– Jeg vet at jeg trenger å finne mer plass for å få mer tid med ballen, fordi spillerne er bedre, smartere og raskere til å sette deg under press. Men jeg mener definitivt at spillet mitt har bedret seg bare ved å være nær de andre og få hjelp av manageren, sier Jones.

– Fantastisk å vite at jeg er så nær

Unggutten fikk mye spilletid i treningskampene i sommer, men debuten på Molineux var naturligvis noe helt spesielt.

FØRSTE KAMP:
FØRSTE KAMP:  Curtis Jones fikk sin første offisielle kamp mot Wolves i Fa-cupen, nå drømmer han om Anfield-debuten.

– Jeg vil si jeg var mer spent enn nervøs. Jeg så virkelig fram til kampen. Standarden var noe helt annet, raskere. Fysisk var det hardere også, men for meg handlet det om å komme meg ut på banen og ikke være beskjeden og ikke gjemme meg bort. Jeg ønsket å vise alle at jeg er en talentfull gutt med selvtillit og at jeg forsøker å markere meg på førstelaget.

For meg handlet det om å komme meg ut på banen og ikke være beskjeden og ikke gjemme meg bort.Curtis Jones om debuten

– Det er fantastisk bare det å vite at jeg er nær førstelaget, og at hvis en spiller blir skadet så har manageren nok tro på meg til å la meg starte.

Som livslangs Liverpool-fan er det liten tvil om det neste målet til tenåringen.

– Drømmen har alltid vært å få spille på Anfield. Liverpool har vært klubben min siden jeg ble født, og det vil bety alt for meg å få hjemmedebuten. Jeg må fortsette å jobbe hardt, og forhåpentligvis kan jeg få det til å skje.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]