Fansen gjør spillerne selvsikre

– De vil innse hvor mye de betyr og hvor mye de påvirker prestasjonen vår.

13. feb 2019 kl 12.50 Marius Rabben

Liverpools fire dager lange treningsopphold i Marbella er på mange måter en liten oppkjøring, med tøffe kamper på løpende bånd i vente fra neste uke til sesongens siste landslagspause i mars. Så vil det dreie seg om innspurten i Premier League og potensielt flere utslagsrunder i Champions League.

Først ut er Bayern München på Anfield tirsdag, så går turen til Old Trafford og Manchester United påfølgende søndag. En hjemmekamp mot Watford tre dager senere blir deretter fulgt opp med det klassiske Merseyside-derbyet på Goodison Park.

Utfordringene kommer tett for spillerne, og derfor er det spesielt viktig med ekstra tente supportere, påpeker Trent Alexander-Arnold. Erfaringen fra europaeventyret forrige sesong mener han at viser hvor mye fansens støtte faktisk betyr i praksis.

– Bournemouth-spillerne ble litt sjokkerte

Etter en nervøs, lett frustrerende, stemning på tribunen da Leicester fikk med seg uavgjort fra Anfield i januar, ble innflytelsen fra supporterne trukket frem foran hjemmemøtet med Bournemouth i helga. Da svarte de fremmøtte på best mulig måte.

– Jeg tror jeg snakket om det etter kampen, men jeg hadde aldri sett noe liknende i en kamp klokka tre på en lørdag, forteller Alexander-Arnold til klubbens nettside.

«UNITY IS STRENGTH»:
«UNITY IS STRENGTH»:  Fokuset på det røde samholdet mot Bournemouth kunne minne om stemningen under en Champions League-kveld.

– Og det er ikke mange spillere som kan si at de har det, tror jeg. Bournemouth-spillerne ble kanskje litt sjokkerte, for det er ikke mange som har sett så stor entusiasme under en lørdagskamp. Supporterne viste at de er blant de beste, om ikke de aller beste, supporterne i verden.

– Det viste støtten vi har fra dem og hvordan resten av sesongen vil se ut for oss. Fansen vil innse hvor mye de betyr for oss og hvor mye de påvirker prestasjonen vår, legger han til.

– Handler om å få tilbake følelsen fra forrige sesong

Scouseren sier reisen i Champions League forrige sesong vitner om hvor stor betydning det kan ha. Røde horder av supportere møtte opp lenge før avspark, tok imot spillerbussen og sørget for flere magiske kvelder på Anfield.

– Dette er noe vi forhåpentlig kan gjøre ut sesongen, selv om det er tidligkamper, fortsetter 20-åringen.

– Det minner om Champions League forrige sesong, hvor fansen, spillerne og alle i og rundt klubben bare nøt det. Vi følte oss selvsikre, alle sammen. Det handler bare om å få tilbake den følelsen igjen denne sesongen.

SMEKKFULLT:
SMEKKFULLT:  Gatene rundt Anfield før hjemmekampene i Champions League forrige sesong var fylt opp lenge før avspark. Den stemningen håper Trent på en reprise av i vår.

I tillegg til en ny mulighet i Champions League, der motstanden er formidabel med Bayern München i 8-delsfinalen, er det naturlig nok enda større fokus på Premier League, i en sesong hvor Liverpool har gjort det bedre enn noen gang tidligere. 65 poeng på 26 runder har gitt Anfield-klubben store muligheter i gullkampen mot Manchester City.

Som alltid fokuserer spillerne bare på å ta ett steg av gangen, påpeker Alexander-Arnold – «kamp for kamp».

– Vi gleder oss alle skikkelig til siste del av sesongen. Den har vært veldig bra så langt, med gode prestasjoner og resultater. Forhåpentlig klarer vi å pushe på videre. Vi vet vi har vanskelige kamper, men som den gamle klisjéen tar vi det kamp for kamp.

– Det blir godt å få Champions League-kvelder på Anfield igjen, og vi håper å vise at vi er et kvalitetslag ute i Europa i tillegg til på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]