«One season wonder?»Første siden Suarez som scorer 20 mål eller mer i to sesonger på rad

Manageren trakk frem Mohamed Salah på pressekonferansen etter kampen.

9. feb 2019 kl 22.34 Arild Skjæveland

Mohamed Salah scoret Liverpools tredje mål i 3-0 seieren over Bournemouth på lørdag. Det var hans 49. ligamål for klubben og 64. totalt. På litt over en og halv sesong.

Med 17 ligamål er han toppscorer i Premier League, to mål foran Pierre-Emerick Aubameyang.

– Statistikken er bra, men prestasjonen var veldig bra, sier Jürgen Klopp til pressen etter kampen.

– Han spilte en utmerket kamp. Det var akkurat slik fotball han er i stand til å spille, og slik vi ønsker at han skal spille. Han var veldig involvert i ting. Ikke bare med scoring, men også i det oppbyggende spillet, sa manageren.

Med sin 20. scoring for sesongen er han den første Liverpool-spilleren siden Luis Suarez som scorer over 20 mål i to sesonger på rad. Suarez gjorde det i 2012/13 (30 mål) og 2013/14 (31 mål).

En nydelig scoring

Salah hadde allerede hatt et par gode sjanser før han fikk scoringen sin. Den kom etter at Sadio Mané hadde gitt ballen til Naby Keita. Han slo en glimrende pasning til Roberto Firmino med utsiden av foten. Brasilianeren løp med ballen, og la den elegant i banen til Salah på løp gjennom. Avslutningen var også av topp klasse.

– Målet han scoret – jeg tror ikke du finner mange spillere som gjør det Bobby gjør i det øyeblikket. De fleste vil prøve et skudd som blir blokkert, men han spiller en liten pasning, og Mo er en veldig kald avslutter.

Han utdypet hva han mente om Salahs prestasjon mot Bournemouth.

– Noen ganger kom han dypt, fant mellomrommet, ble værende ute på kanten. Alt det der. Det er akkurat slik han må spille, og i dag gjorde han det utmerket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]