– Hver kamp er som en cup-finale

Med 12 ligakamper og en åttendelsfinale i Champions League foran seg snakker Jürgen Klopp om forventningene til resten av sesongen.

14. feb 2019 kl 21.07 Odd Sindre Tonning

Jürgen Klopp har tatt med seg laget til Marbella for å lade opp til Champions League kampene mot Bayern München, samt resten av de gjenstående kampene denne sesongen. I ligaen står Liverpool med like mange poeng som Manchester City, og er fem poeng foran Tottenham. Klopp spår at det er nettopp disse det kommer til å stå mellom i kampen om tittelen.

– Vi ønsker å spille som vi gjorde mot Bournemouth. Livlige og fulle av selvtillit, noe du bare kan dersom du virkelig tror på det du gjør. Vi er overbevist om hvordan vi ønsker å spille, men du kan ikke få en garanti for at det går likevel. Særlig ikke i en liga som denne. Manchester City har ingen garanti, Tottenham har ingen garanti, men en stor mulighet, i likhet med oss og City. Det er disse tre lagene som vil kjempe om tittelen, sier Klopp til Liverpoolfc.com i Marbella.

Vil gjøre som mot Bournemouth

Liverpool gikk gjennom en noe tung periode etter nyttår, med to uavgjorte kamper mot Leicester og West Ham, der laget ikke leverte på samme nivå som fansen har blitt så vant med å se dem spille.

– Jeg forstår at folk begynner å tvile mer eller mindre umiddelbart. «Hva skjer nå som vi ikke vant kampen mot Leicester?» Jeg tror det var en vanskelig kamp av ulike grunner, og i kampen mot West Ham spilte vi ikke bra. Det er sannheten, men vi fikk fortsatt med oss et poeng, og kampen mot Bournemouth var en virkelig god kamp, oppsummerer Klopp.

Vi ønsker å spille som vi gjorde mot Bournemouth.Jürgen Klopp

– Jeg var så fornøyd med Bournemouth-kampen. Ikke på grunn av resultatet, selv om det var veldig viktig det også, men på grunn av måten vi spilte i den kampen. Det var så viktig fordi det var en liten påminnelse for oss om hvordan vi kan spille bra. Det er slik vi ønsker å spille.

Selvtillit, arbeidskapasitet og lidenskap

Klopp avslører også at helt siden desember har laget merket hvordan hver kamp har betydd noe mer.

– I desember følte vi at hver nye kamp var den viktigste kampen denne sesongen. I en sesong der du ønsker å bli mester, der du virkelig ønsker å vinne ligaen, er hver eneste kamp som en cup-finale, forteller Klopp.

Og for å vinne de gjenstående "cup-finalene" og dermed havne foran Tottenham og Manchester City i Premier League denne sesongen er det særlig tre ting Liverpools manager etterlyser.

– Jeg vet ikke hvem som kommer til å vinne tittelen når sesongen er over, men det vil være et lag som spiller resten av sesongen med mye selvtillit, med en fantastisk høy arbeidskapasitet og mye lidenskap, og alle de tingene der. Den som spiller for å vinne kampene, ikke bare for å unngå å tape. Og dersom alle tre gjør dette, så må vi respektere dette også, og se hvordan resultatene blir. Vi vil kjempe for det med nebb og klør, men først skal vi naturligvis spille Champions League kampen.

Den som spiller for å vinne kampene, ikke bare for å unngå å tape.Jürgen Klopp

Har du innspill til journalisten?
[email protected]