Ignorerer alt utenfra

Jürgen Klopp ble spurt om lagets nerver etter å ha avgitt poeng mot Leicester.

1. feb 2019 kl 17.54 Arild Skjæveland

Liverpool hadde en gyllen mulighet til å øke forspranget ned til Manchester City til sju poeng, men spilte uavgjort mot Leicester City onsdag kveld.

I media og på sosiale medier har det blitt skrevet om nerver, og om det er slik nå at laget kjenner på presset.

– Vi bruker hjernen vår fra tid til annen. Slik er det med situasjoner i sport, og du må skape en atmosfære, en tro og et humør i laget over en hel sesong. For vår del er det over de siste tre og et halvt årene. Det er dette vi gjør – vi går alltid for det, svarte Jürgen Klopp på sin pressekonferanse da han fikk spørsmål om nerver.

– Vi har hatt mange situasjoner med tette kamper fra tidligere sesong, da vi kvalifiserte oss til Champions League.To ganger har vi hatt mulighet til å spille en finale i en europacup. Ja, vi tapte begge finalene, men det var ikke fordi vi var nervøse, men av andre grunner.

– Vi har utviklet oss bra når det kommer til det området. Vi har vært i mange stressende situasjoner, og likevel kommet gjennom det, sier han.

Ignorerer alt utenfra

Han sier videre at han ignorerer alt utenom når det kommer til å forberede laget til kamp.

– Vi gjør ikke noe annerledes. Vi snakker alltid sammen, og er positive om situasjonen vår. Vi gjør det vi alltid gjør: forbereder oss og håndterer situasjonen på vår måte. Vi kan ikke la oss påvirke av følelsene og ting far andre folk.

– Det har alltid vært slik at dersom du ønsker å vinne noe, så vil det alltid være noen som håper at du vinner, og andre folk som håper at du taper. Du må ignorere begge i forberedelsene dine, og til slutt kan du forhåpentligvis feire sammen med de som håper at du skal vinne.

West Ham - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]