– Jeg håper karrierene skal bli definert av medaljene du har, ikke bilene

Akademi direktør Alex Inglethorpe håper Trent Alexander-Arnold kan holde bena på jorda og bli en legende i klubben.

17. feb 2019 kl 23.37 Odd Sindre Tonning

I et lenger intervju med Liverpoolfc.com har Alex Inglethrope snakket ut om sine tanker rundt Trent Alexander-Arnold sin eventyrlige reise fra Liverpools akademier, til å spille i Champions League finalen. Og selv om mange anser den unge scouseren som en fast førstelagsspiller, ønsker ikke akademi direktøren å si seg enig helt ennå.

– I mitt hode er ikke Trent en førstelagsspiller ennå. Jeg tror at etter to sesongen som en spiller som er med fra start i hver kamp, så er han der, sier han.

– Jeg vil ikke at det skal være sånn at du skal komme på førstelaget, spille et par kamper og representere landet ditt, og så har du nådd alle målene. Jeg ønsker at du skal vinne ting. Det er det jeg ønsker spillerne konsentrerer seg om også. Jeg mener at dersom du ønsker at navnet ditt skal henge her på akademiet, så må du ha gjort noe. Det er ikke nok å bare få debuten sin.

Stolt over alle som får sjansen

Men til tross for dette, så presiserer han at han er stolt over de som har fått sjansen på førstelaget etter å ha spilt på akademiet, men kanskje bare fått en kamp eller to også.

– Jeg er utrolig stolt over de spillerne som har spilt en kamp eller to for førstelaget, men det er ikke det samme som å sette dem på samme nivå som Steven Gerrard eller Jamie Carragher, og om det er Trent, Harry Wilson, Ryan Kent eller hvem som helst, så er det det nivået de må jobbe for å nå.

AKADEMI OG FØRSTELAG:
AKADEMI OG FØRSTELAG:  Inglethorpe og Klopp samarbeider nok tett for å finne ut av hvilke spillere som kan være blant dem som når opp til førstelaget.

Han håper at ungguttene som kommer opp gjennom akademiet kan klare å vinne trofeer og medaljer med klubben, slik som forgjengerne Carragher, Gerrard, Fowler og McManaman har gjort før dem. Han forteller at han ønsker å sette standarden der, og ikke bare ved det å få spille noen kamper.

– Jeg har sagt til Trent at han kan få et banner her på akademiet når han har spilt 100 kamper. Han får ikke noe banner eller en henvisning her før han har nådd et visst antall kamper.

– Dersom han vinner Champions League kan han få en bronse statue! Dersom han vinner en medalje med klubben kan han får navnet sitt på døren eller noe, avhengig av hva det er han vinner, og hvor godt han spiller i den finalen.

Dersom han vinner Champions League kan han få en bronse statue.Alex Inglethorpe

Overrasket over Alexander-Arnold

Selv om det kanskje var mange som kunne se at Alexander-Arnold hadde et visst talent, så nekter Inglethorpe likevel å tro at noen kunne ha forutsett at det skulle gå så bra, så fort med den unge engelskmannen, seg selv inkludert.

– Jeg er overrasket over Trent. Hvem som helst ville vært en løgner dersom de sa at det hadde forutsett at karrieren hans skulle bli sånn. Når han spilte sine første kamper for Liverpool satt jeg med fingrene foran øynene og håpte at det skulle gå bra. Nå gjør jeg ikke det lenger, nå håper jeg at han skal nå de store milepælene, som å score, eller slå en målgivende pasning eller gjøre det bra i dueller. Jeg vet nå at han holder et stabilt høyt nivå.

Han forteller også om hvor god rollemodell Alexander-Arnold er for guttene på akademiet. Og det er ikke bare på grunn av måten han spiller, eller at han har klart å slå gjennom på det øverste nivået, men det handler like mye om hvordan han er som person.

– Han er fortsatt så jordnær. Han kommer til akademiet ennå og han er veldig respektfull og alle på akademiet er utrolig glade når vi får se ham igjen.

– Trent er en enestående person. Hans vei dit han er nå er utrolig uvanlig. Det er ikke mange andre som vil gå rett fra akademiet og inn på førstelaget. Noen kan ta heisen, andre, de fleste, må ta trappene.

– Fansen er den ultimate juryen

Inglethorpe håper Alexander-Arnold har en stor fremtid foran seg i Liverpool-drakt. Dette er en fremtid han har snakket med unggutten om allerede.

– Jeg har sagt til Trent at dersom han spiller her i 15 år, så vil han få 15 sjanser til å vinne Premier League, 15 sjanser til å vinne FA Cupen, muligens 15 sjanser til å vinne Champions League. Han kan få tre sjanser til å vinne VM og tre sjanser på EM, og det er det.

Dersom han spiller her i 15 år, vil han få 15 sjanser til å vinne Premier League.Alex Inglethorpe

Han er også tydelig i sin beskjed når det kommer til hva de unge spillerne må jobbe mot å oppnå i sine karrierer.

– Det er det å vinne troféer og medaljer jeg håper karrierene skal bli definert av, ikke av hvor mange hus eller biler man har.

– Jeg antar at den ultimate prisen må være at fansen synger navnet ditt, selv når du er borte. Hvordan du blir husket av fansen. Når alt kommer til alt, så er de den ultimate juryen på om du er en legende eller ikke, ikke om du har et banner hengende på akademiet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]