Lazar Markovic er ikke lenger Liverpool-spiller

Premier League-klubb sikret seg serberen på overtid.

1. feb 2019 kl 01.36 Arild Skjæveland

Overgangsvinduet hadde vært stengt i litt over en time da meldingen tikket inn på Twitter fra Paul Joyce i The Times om at Fulham hadde levert inn et såkalt «deal sheet» for å få til en overgang for Lazar Markovic.

Premier League-klubbene har to timer på seg dersom dette er levert inn før tidsfristen.

En halvtime etterpå kom bekreftelsen fra Fulham. Lazar Markovic har skrevet under på en kontrakt ut sesongen.

Ferdig i Liverpool

Markovic har spilt U23-fotball for Liverpool denne sesongen, og har under et halvt år igjen av sin kontrakt på Merseyside. Han er med andre ord ferdig i klubben.

De helrøde brukte £20 millioner pund på spilleren da han kom fra Benfica i 2014, bare dager etter at klubben hadde solgt Luis Suarez. Han spilte totalt 34 kamper og scoret tre mål for Liverpool, og må nok regnes som en av de største bomkjøpene LFC har gjort i nyere tid.

Det blir ikke opplyst noen overgangssum, men 31. august var Liverpool og Anderlecht enig om en overgangssum på 2,9 millioner pund – så den er neppe særlig høy.

Anbefalt av Mitrovic

I pressemeldingen fra Fulham like før halv to norsk tid, står det at London-klubben hadde fått tips og anbefalinger om 24-åringen fra Aleksandar Mitrovic.

Fulham-spissen er også fra Serbia, og var lagkamerat med Markovic i Partizan Beograd før ferden gikk videre til større klubber.

– Lazar Markovic er en begavet ung spiller, og vi er glade for å ønske ham velkommen fra Liverpool for resten av sesongen. Lazar er kjent som en god lagkamerat, har støtten fra manageren, og har talentet til å styrke angrepet vårt. Kom igjen Fulham!, sier Tony Khan i pressemeldingen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]