Pristak på bortebilletter i tre år til

Godt nytt for de som følger Premier League-lagene sine på bortebane.

7. feb 2019 kl 17.55 Arild Skjæveland

De siste tre sesongene har det vært et pristak på 30 pund per billett i borteseksjoner på Premier League-stadioner. Det ble innført etter at grupper som The Football Supporters’ Federation og Spirit of Shankly hadde protestert over lenger tid, med slagordet «Twenty’s Plenty».

Tidligere var det en snittpris på 46 pund for en bortebillett - og bortebilletter hos London-klubber som Arsenal kunne koste opp til 64 pund.

Når Liverpool spiller på bortebane i Europa møter en fortsatt slike priser som bortesupporter - men nå har Premier League-klubbene gått inn for at det skal ligge på et fornuftig nivå i ligaen også de tre neste sesongene.

Enstemmig vedtatt

I dag holdt Premier League sitt medlemsmøte med alle 20 klubbene tilstede, og det ble enstemmig vedtatt at det skal være en makspris på bortebilletter på 30 pund også de tre kommende årene.

Pristaket har gjort at klubbene lettere har solgt ut bortebillettene sine i de tre foregående årene, rapporterer The Mirror. Ifølge avisen har det så langt de første 25 serierundene vært gjennomsnittlig 2.300 bortesupportere på hver kamp.

Football Supporters’ Federation er glad for avgjørelsen, men ber nå Premier League om å gjøre mer for å gjøre det lettere å følge laget sitt på bortebane.

– Vi har alltid argumentert for at en må oppmuntre til å følge laget på bortebane for å ha en best mulig atmosfære på en kamp. Det har vært en stor økning i pris på bortebilletter, men pristaket satte en stopper for det, sier en talsperson til The Mirror.

– Vi mener at mer fortsatt kan bli gjort, og ber Premier League om å redusere billettpriser, og subsidiere reisekost når kamper blir flyttet for å bli sendt på TV.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]