Rodgers er på vei tilbake til Premier League

Brendan Rodgers er ferdig i Celtic.

26. feb 2019 kl 10.02 Arild Skjæveland

Alt tyder på at vi får et gjensyn med Brendan Rodgers i Premier League.

Den tidligere Liverpool-manageren har vunnet to seriemesterskap, to skotske cuper og den skotske ligacupen tre ganger i tiden sin på Celtic Park. I skrivende stund topper laget ligaen åtte poeng foran Steven Gerrards Rangers, og er på god vei mot et tredje ligamesterskap.

Der blir ikke Rodgers igjen for å fullføre jobben. BBC rapporterer at Celtic nå har gitt Leicester City grønt lys til å snakke med 46-åringen. Det er bare et spørsmål om tid før han bekreftes som ny manager for Jamie Vardy og co.

Erstatter Puel

Claude Puel fikk i helgen sparken som Leicester City-manager, og Rodgers har vært klubbens hovedkandidat til å ta over.

Ifølge Alison McConnell som dekker Celtic for The Evening Times og The Herald vil Rodgers ta med seg Chris Davies og Kolo Touré til King Power Stadium. Neil Lennon tar trolig over Celtic for resten av sesongen - men laget ledes av jhon Kennedy i onsdagens kamp mot Hearts.

Det blir spekulert i at Leicester betaler fem millioner pund i kompensasjon for å få Rodgers tilbake til Premier League. «The Foxes» ligger på 12. plass i Premier League. Liverpool skal ikke møte Leicester flere ganger denne sesongen.

Nær ved å vinne Premier League

Brendan har et godt rykte i Premier League, etter fem sesonger i den engelske toppdivisjonen for Swansea og Liverpool. Han rykket opp fra Championship med Swansea, og ledet laget til en imponerende 11. plass i sin første sesong. Det walisiske laget ble kalt «Swanselona» på grunn av sin spillestil.2011/12-sesongen endte Liverpool på en skuffende 8. plass, og Swansea var bare fem poeng bak.

Rodgers tok over de helrøde før 2012/13-sesongen. Første året på Anfield ble det en sjuendeplass, mens det i hans andre sesong ble andreplass bak Manchester City - i det som har vært Liverpools største sjanse til å vinne ligaen i nyere tid før denne sesongen.

Etter salg av Luis Suarez og en skuffende sjetteplass sesongen etter, fikk han sparken som Liverpool-manager høsten 2015.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]