The Times:«Skadene preger Liverpool»

De to siste kampene har ikke Liverpool sprudlet i like stor grad som tidligere i sesongen, selv om laget har spilt færre kamper enn de argeste konkurrentene i denne perioden.

6. feb 2019 kl 11.40 Einar Kvande

Paul Joyce i The Times mener at formsvikten må sees i sammenheng med antall skader Liverpool har for øyeblikket. Fem nøkkelspillere var utilgjengelige mot West Ham mandag kveld, i form av Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson, Dejan Lovren, Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez. I tillegg har Alex Oxlade-Chamberlain vært langtidsskadet i ti måneder.

Joyce skriver at Henderson sannsynligvis vil være tilbake i troppen mot Bournemouth på lørdag etter en muskelskade, mens Alexander-Arnold skal intensivere treningsarbeidet denne uken etter sin kneskade. Den unge scouseren er spilleren som Jürgen Klopp trolig har savnet mest.

Høyrebackens skade har før til at James Milner og Jordan Henderson har vikariert i den posisjonen. Dette har gått ut over Liverpools midtbane i de to siste kampene, mener Joyce.

Kritisk til utlånet av Clyne

I sin artikkel i The Times er Joyce kritisk til at Jürgen Klopp lot Nathaniel Clyne gå på utlån til Bournemouth i januar, uten å ha mulighet til å kalle høyrebacken hjem igjen. Joe Gomez var på det tidspunkt allerede ute med et brudd langt nede i leggen, men Klopp følte likevel at han hadde dekning nok på høyrebacken til å godkjenne en låneavtale. Det var etter Joyce sin mening en sjanse han ikke hadde behøvd å ta.

Ved å la Clyne få ønsket sitt oppfylt, satte Klopp interessene til 20 andre spillere i andre rekke.Paul Joyce i The Times

«Klopp pratet om at han måtte opptre fair mot en spiller som nesten ikke hadde fått spilletid, slik at han fikk sjansen til å spille fast førstelagsfotball. Klopp burde imidlertid vært egoistisk, og satt klubben først. Ved å la Clyne få ønsket sitt oppfylt, satte Klopp interessene til 20 andre spillere i andre rekke», skriver Times-journalisten.

Som en følge av skadene er det blitt satt fokus på Liverpool-troppens dybde.

«Når alle er tilgjengelige er ikke dette noe stort problem, selv om det i enkelte posisjoner er stor kvalitetsforskjell, som mellom Andy Robertson og Alberto Moreno på venstrebacken, og fra Roberto Firmino og ned til Daniel Sturridge/Divock Origi i angrepet, og selv mellom Joe Gomez og ersatter Joël Matip i forsvaret», mener Joyce.

Seks spillere er blitt brukt på høyrebacken

33 år gamle James Milner spilte høyreback mot West Ham, men lykkes ikke spesielt godt med det. Han er en av seks spillere som er blitt benyttet i den posisjonen av Jürgen Klopp denne sesongen.

«Liverpool lider under at både deres første- og andrevalg på høyrebacken, Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez, er skadet», mener Joyce.

«Forsvarsspillet knirker som en følge av skadene og mangel på dybde i troppen», slår han fast.

I de tre siste kampene har Liverpool benyttet Milner og Jordan Henderson på høyrebacken. De har avgitt fire poeng og sluppet inn fem mål på disse tre matchene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]