Solgt med tap på £18,3 millioner

1370 dager siden hans forrige Liverpool-kamp er Lazar Markovic ferdig i klubben. Han har håvet inn enorme summer på lønn siden hans forrige kamp.

1. feb 2019 kl 11.06 Arve Vassbotten

Overgangsvinduet hadde vært stengt i litt over en time, da det Times sin journalist Paul Joyce meldte på Twitter at det var levert inn en «deal sheet» for å få til en overgang for Lazar Markovic til Fulham.

En halvtime seinere kom bekreftelsen fra Fulham på at Markovic har skrevet under på en kontrakt ut sesongen.

Nå melder både Chris Bascombe i The Telegraph og Sky Sports at Fulham skal ha betalt 1,7 millioner pund for serberen, som sist spilte for klubben i 2015 eller for 1370 dager siden, ifølge Liverpool Echo.

Om dette er et konkret beløp eller om man da har regnet inn at klubben ikke betaler ut lønn til 24-åringen ut sesongen er mer usikkert.

Lønn på £10m siden forrige kamp

Men uansett er det liten tvil om at Markovic er en av de største feilkjøpene til klubben de siste årene.

Han signerte fra Benfica for 20 millioner pund i juli 2014 som et av flere kjøp etter at Luis Suarez forsvant til Barcelona for 75 millioner pund.

Ifølge Liverpool Echo har Markovic selv tjent 9,75 millioner pund siden han spilte sin forrige kamp for klubben. Og ville ha tjent en million pund til om han ble resten av sesongen.

Men da har de ikke tatt med eventuelle subsidier som andre klubber har betalt mens Markovic har vært på lån.

Nå selges han altså for 18,3 millioner pund under prisen han ble hentet for med merkelappen «stortalent».

Gjenganger på deadline day

Den første sesongen på Merseyside i 2014/15 ble imidlertid ikke like oppmuntrende som håpet. Han fikk bare starte elleve Premier League-kamper – i tillegg åtte innhopp. Inkludert alle turneringer fikk han være på banen i totalt 34 kamper for de røde, og han scoret tre ganger.

Men allerede sesongen etter kom det første i rekken av utlån for Markovic.

Søndag 30. august 2015 bekreftet Liverpool at serberen hadde blitt sendt på lån til Fenerbahçe for hele sesongen. Der var han med å bringe Fenerbahce til andreplass i den tyrkiske ligaen. Han scoret to mål og var involvert i tre assist, i en sesong hvor han lenge var plaget av skader. Han fikk også et innhopp i den tyrkiske cupfinalen, som Fenerbahce tapte 1-0 for Galatasaray.

På deadline day i 2016 ble Markovic, uten å ha vært med i troppen til Liverpools fire første kamper, lånt ut til Sporting Lisboa for hele 2016/2017. Han fikk spille fem kamper i Champions League for den portugisiske klubben, men oppholdet ble ingen suksess og han fikk bare seks kamper i ligaen i tillegg til tre cupkamper. I januar 2017 ble han hentet tilbake og lånt ut til Hull i Premier League for resten av denne sesongen.

Der gjorde han det bedre, og scoret to mål på 14 kamper, men kunne ikke forhindre at tigrene rykket ned til Championship. En ankelskade gjorde at han ikke fikk være med på de to siste ligakampene.

På deadline day i januar 2018 ble det klart at Markovic skulle spille i Anderlecht på lån ut 2017-2018-sesongen. Der scoret han ett mål på åtte kamper.

På deadline day i sommer ble Liverpool og Anderlecht enig om en overgangssum på 2,9 millioner pund – men Markovic dro ikke da heller. Han ble ikke enig om de personlige betingelsene. Og har siden bare tilbragt tid med U23-laget i Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]