Van Dijk har gått ned fire kilo

Jürgen Klopp forteller om sykdommen til Virgil van Dijk.

5. feb 2019 kl 11.59 Arild Skjæveland

Det skulle være en positiv ting for Liverpools tittelsjanser at laget fikk en 10-dagers pause mens konkurrentene spilte 4. runde i FA cupen.

På turen til Dubai ble Virgil van Dijk syk, men det har ikke blitt kommentert hva det feilet den store nederlenderen. Han var regnet som usikker til kampen mot Leicester City forrige onsdag, men endte opp med å spille.

– Jeg vet ikke hvor skadene kommer fra. Vi har hatt sykdom i laget, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– «Virg» har hatt tre-fire dager der han gikk ned fire kilo. Det hjelper heller ikke, sier han videre.

Har spilt likevel

Med Dejan Lovrens hamstringproblemer og Joe Gomez som måtte ha ny operasjon, har Van Dijk spilt i begge kampene. Han har ikke gjort seg bort, men har heller ikke vært på det nivået vi har vært vant med fra tidligere i sesongen.

– Vi har en vanskelig situasjon i forsvaret for øyeblikket. Midtforsvaret og høyrebacksposisjonen er vanskelig akkurat nå, men guttene kjemper fortsatt, sier Klopp.

Den siste måneden har Fabinho, Joel Matip, Van Dijk, Lovren og Ki-Jana Hoever vært innom stopperplass, mens Jordan Henderson og James Milner har vikariert på backen etter Trent Alexander-Arnolds kneskade.

Denne uken skal Alexander-Arnold etter planen være tilbake i full trening, med mål om å rekke lørdagens kamp mot Bournemouth.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]