Vil gi fansen mer å synge for

Når Liverpool møter Bayern München i Champions League på tirsdag, håper Andy Robertson at de kan dra full nytte av hjemmebanefordelen.

15. feb 2019 kl 22.50 Odd Sindre Tonning

Forrige sesong tok Liverpool seg til finalen i Champions League. Gjennom turneringen spilte de syv hjemmekamper, der de vant fem og spilte to uavgjorte. Venstrebacken mener den spesielle Anfield-atmosfæren skal ha noe av æren for dette.

Får energi fra fansen

– Vi gjorde en god turnering i fjor, og jeg tror atmosfæren på Anfield hjalp oss massivt. Alle vet hvor spesielle Champions League kvelder på Anfield er. Vi får energi fra fansen, og fansen får energi fra oss spillere. Det er opp til oss å gi dem noe å rope og synge om, men det hjelper oss også når de stiller seg bak oss, og det kan kanskje gi oss det lille ekstra i denne kampen, sier Robertson til Liverpoolfc.com.

I fjor leverte Liverpool flere store resultater foran egne fans, mellom annet 5-2 over Roma, 3-0 over Manchester City og 7-0 over Spartak Moskva. Robertson tror Liverpool kan dra nytte av hjemmebanefordelen også denne sesongen.

– Jeg tror alle lag gjør det meste ut av hjemmebanefordelen, det må vi også gjøre. Det er det hjemmefansen er til for. Alle klubber har det, og det gjelder å gjøre det beste ut av det, sier den skotske landslagskapteinen.

– De er et godt lag

Selv om Bayern kanskje ikke har imponert stort i hjemlig liga denne sesongen, så nekter Robertson å ta lett på oppgaven som venter Liverpool-spillerne på tirsdag.

– For å slå Bayern må vi gi full gass. De er et godt lag, og de har vært så gode de siste seks-syv årene, så vi vet at det kommer til å bli en tøff oppgave. Vi tror at vi kan skape problem for hvilket som helst lag, men vi må spille på vårt beste for å vinne denne kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]