Får vi se Lallana tilbake i 2016/2017-formen?

Adam Lallana har hatt to tøffe sesonger.

28. mar 2019 kl 21.18 Arve Vassbotten

Etter en lang periode med skader og problemer var Adam Lallana nærmest en glemt mann da han begynte å få noen minutter igjen i desember i fjor.

Mot West Ham 4. februar spilte han sin første kamp fra start siden møte med Røde Stjerne 6. november. Siden da har han også startet mot Burnley og Fulham, og formen har vært stadig stigende.

Til nå denne sesongen har han startet seks kamper og har kommet inn i ti. På hele forrige sesong startet han bare tre kamper og kom inn i tolv.

Åtte mål og sju målgivende

Forhåpentligvis er han nå kvitt alle skadene som har plaget ham de siste sesongene, slik at han igjen kan bli den viktige spilleren han har vist seg å være for Jürgen Klopp.

For mens Lallana slet med å innfri den høye prislappen på 25 millioner pund under Brendan Rodgers, blomstret han til under Jürgen Klopps ledelse. Spesielt løsnet det etter at manageren flyttet Lallana inn i midten.

I 2015/2016 spilte han hele 38 kamper fra start og kom inn i elleve, og hadde da sju mål og like mange målgivende.

I 2016/2017 spilte Lallana 30 kamper fra start og fem som innbytter. Han scoret også åtte mål den sesongen og hadde sju målgivende, og var en av klubbens beste spillere. Det ble belønnet med ny langtidskontrakt i slutten av februar 2017. Men etter det begynte problemene.

Skader i hopetall

For det har vært to tøffe sesonger skademessig for 30-åringen.

Sist sesong startet med en avrivning i en lårmuskel på trening i starten av august, som førte til et langvarig skadeopphold. Midtbanespilleren gjorde først comeback mot slutten av kampen mot Chelsea 25. november.

Noen dager seinere var han tilbake på skadelista på grunn av en strekk, og først 17. desember fikk han et nytt innhopp mot Bournemouth.

Det holdt litt over en måned før han var tilbake på sykestua med en rift i en muskel. Da han kom tilbake tok det bare en ny måned før han fikk strekk og var borte til siste kamp av sesongen.

Også årets sesong startet med sykdom og skader. Og 3. august fikk han problemer med en muskel bak på leggen, 5. september ble han skadet på trening med England, og i slutten av november fikk han en ny muskelskade. Også etter nyttår har Lallana hatt et lite skadeavbrekk, da han pådro seg en skade på trening før kampen mot Wolves i FA cupen, men det ble heldigvis kortvarig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]