Henderson spilte 90 minutter

England knuste Tsjekkia på Wembley, og en kan trygt slå fast at kapteinen er skadefri.

22. mar 2019 kl 23.01 Arild Skjæveland

Onsdag i forrige uke måtte Jordan Henderson av banen før kvarteret var spilt borte mot Bayern München. Kapteinen hadde tråkket over og skadet ankelen - men undersøkelsene viste at det ikke var alvorlig. Han sto likevel over i 2-1 seieren over Fulham forrige helg.

Det var opprinnelig to Liverpool-spillere med småskader i England-troppen. Trent Alexander-Arnold ble sendt hjem med en ryggskade han har slitt med siden kampen mot Burnley 10. mars, men Henderson ble igjen på St. George's Park.

Spilte hele kampen

Da England i dag startet sin kvalifisering til EM 2020 var Jordan Henderson i startoppstillingen. Han startet på midtbanen sammen med Eric Dier.

Dier måtte byttes ut etter 17. minutter. Først fikk han seg en smell da han ble trakket på - men han holdt seg til låret da han gikk av banen. Tottenhams neste kamp er mot Liverpool 31. mars - og dersom det skulle være en muskelskade vil Dier være tvilsom til det oppgjøret.

Henderson spilte hele kampen for England, og gjorde sakene sine bra. Det unge engelske laget var altfor bra for Tsjekkia, og vant kampen 5-0. Raheem Sterling scoret hattrick, Harry Kane scoret ett fra straffemerket, før Tomas Kalas satte ballen i eget nett fem minutter før slutt.

Spesielt Jonathan Liew i The Independent var imponert over Liverpools kaptein fredag kveld.

Englands neste kamp er borte mot Montenegro på mandag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]