Kan sikre neste års Champions League i midten av april

Jürgen Klopp har måttet vente til sesongens siste kamp for å sikre spill i Champions League de siste to sesongene, slik blir det neppe nå.

28. mar 2019 kl 00.23 Arve Vassbotten

De to siste sesongene har ikke Liverpool klart å sikre kvalifisering til Champions League før i aller siste runde. I 2016/2017 var 76 poeng det som skulle til, og sist sesong 75 poeng.

Til nå denne sesongen har Liverpool 76 poeng, og selv om det er langt mer på spill enn en fjerdeplass denne sesongen vil sannsynligvis en plass i neste års Champions League være sikret om ikke så lenge.

Liverpool trenger ni av 21 mulige poeng i de resterende kampene for å være sikret Champions League-plass for tredje året på rad. Da vil Liverpool være oppe i 85 poeng.

14. april kan det være sikret

Liverpool kan få maksimalt 97 poeng denne sesongen, Manchester City har 74 poeng nå og kan få maksimalt 98 poeng, Tottenham kan få maksimalt 85 poeng, Arsenal har 60 nå og kan få maksimalt 84 poeng og Manchester United har nå 58 poeng og kan maksimalt få 82 poeng, mens Chelsea på 6. plass har 57 poeng nå, og kan maksimalt få 81 poeng.

Liverpool har også mulighet til å redusere poengfangsten til Tottenham ytterligere med seier på søndag, og kan med full uttelling sikre Champions League spill med tre strake seiere mot Tottenham, Southampton og Chelsea i de tre neste kampene.

Da vil i så fall spill i neste sesongens Champions League være sikret allerede 14. april, før returoppgjøret i kvartfinalen av årets turnering.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]