Møter Chelsea midt mellom kvartfinalene

Liverpool har en tøff ligakamp midt mellom oppgjørene i april - men når blir kampene spilt?

14. mar 2019 kl 21.31 Arild Skjæveland

De helrøde har ikke slått Chelsea på Anfield siden 8. mai 2012, da laget under ledelse av Kenny Dalglish vant 4-1. Den dagen scoret Michael Essien selvmål, før Jordan Henderson, Daniel Agger og Jonjo Shelvey scoret resten av målene for hjemmelaget. Ramires scoret Chelseas trøstemål.

Det var som kjent Chelsea som stoppet Liverpool i jakten på ligatittelen da de kom til Anfield slutten av april 2014, og vant 2-0 med et redusert mannskap.

Liverpool har slått Chelsea to ganger under Jürgen Klopp, men begge seirene har kommet på Stamford Bridge. Tidligere denne sesongen slo Eden Hazard og co de helrøde ut av ligacupen på Anfield.

Selv om Tottenham ligger høyere på tabellen, er dette den kampen som historisk sett har vært tøffest for Liverpool de siste årene.

Midt mellom kvartfinalene

Fredag kl. 12.00 skal kvartfinalene trekkes. Den første kampen skal spilles tirsdag 9. eller onsdag 10. april - med retur tirsdag 16. og onsdag 17. april.

Chelsea skal etter planen komme til Anfield søndag 14. april - i en kamp som er satt opp som TV-kamp kl. 17.30.

Da TV-selskapene valgte sine TV-kamper og flyttet kampene i februar, var det et forbehold om at Liverpool - Chelsea kunne komme til å bli flyttet dersom Liverpool kom til kvartfinale i Champions League.

Nå er også Chelsea videre i Europa, og skal spille kvartfinale i Europa League torsdag 11. april, med returoppgjør torsdag 18. april.

Det virker veldig lite sannsynlig at Liverpool - Chelsea derfor flyttes til lørdag 13. april. Det kan ikke bli mandagskamp, da Liverpool ikke spiller fotballkamper på 15. april etter Hillsborough-tragedien. Det ville også vært usannsynlig med mandagskamp i Premier League, med kvartfinale i Champions League to dager etterpå.

Må håpe på tirsdag-onsdag

For Liverpool og Chelsea må en håpe at UEFA tar hensyn til dette når kampdagene bestemmes et par timer etter at morgendagens trekning er gjort.

Liverpool har fredagskamp før det første kvartfinaleoppgjøret, og skal møte Southampton på St. Mary’s 5. april.

For de to Premier League-klubbenes del ville det beste være at en spilte tirsdag 9. april, ligakampen på Anfield blir stående 14. april, og returoppgjøret i Champions League spilles onsdag. 17. april.

I UEFA sitt reglement står det lite om hvordan det velges ut hvilke klubber som spiller hvilken dag, men i artikkel 21.01b står det at det er UEFA-administrasjonen som bestemmer, og at hver klubb skal spille like mange kamper på tirsdager og onsdager i turneringen - men det kan gjøres unntak.

Liverpool har spilt fire tirsdagskamper og fire onsdagskamper så langt i turneringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]