Burnley vil ha en joker på benken

To meter med tidligere Liverpool-spiller er klar for å stelle istand trøbbel for Klopp og hans menn.

7. mar 2019 kl 12.26 Einar Kvande

Hvem husker ikke hans vakre saksespark-scoringer for Liverpool for over tolv år siden? Nå er 38 år gamle Peter Crouch spiss i Burnley, men minnene fra tiden på Anfield kan ingen ta fra ham.

Crouch mener han spilte sin beste fotball i karrieren i løpet av sine tre år i Liverpool, hvor han gjorde 42 mål på 134 kamper. Angriperen fikk også sin første landskamp for England mens han spilte for Anfield-klubben under Rafael Benitez sin ledelse. Han vant FA-cupen i sin første sesong i klubben, og fikk med seg en sølvmedalje fra Champions League sesongen etter.

– Jeg elsker å dra tilbake til Anfield. Jeg har fortsatt mange gode venner der, sier Crouch til Burnley Express.

– Folkene jeg kjenner der er ivrige Liverpool-supportere, så det blir hyggelig å dra tilbake, legger han til.

– Jeg elsket tiden min der. Vi vant FA-cuepn og tok oss til Champions League-finalen, og jeg spilte trolig den beste fotballen i karrieren min på det tidspunkt.

Heier på Liverpool i tittelkampen

Det er med blandede følelser at Crouch stiller på motsatt banehalvdel mot Liverpool søndag ettermiddag.

– Selvsagt hadde jeg likt å se Liverpool vinne ligaen, men jeg ønsker også at vi reiser dit å tar tre poeng.

– Jeg har gode minner fra min tid der, og elsker å komme tilbake dit. Men dersom jeg får sjansen, vil det ikke være noe problem for meg å sette ballen i mål mot Liverpool, uten noen form for betenkeligheter.

– Jeg har noen venner som er scousere, som ikke vil være spesielt godt fornøyd om Burnley vinner, men vi kommer til å gå for de tre poengene, lover han.

– Det hadde vært hyggelig å score et mål mot dem, men jeg hadde likt å se dem vinne ligaen også.

– Tittelkampen er spennende. Den kommer til å pågå til siste slutt, for begge de to topplagene er utrolig sterke. Hvem som leder kommer til å snu flere ganger ennå. City har noen vanskelige kamper foran seg. De har fire kamper på rad og rekke, og noen av dem er tøffe, så jeg forventer at Liverpool klarer brasene selv om de venter til etter helgen, avslutter den tidligere Liverpool-spissen.

Peter Crouch ble Burnley-spiller like før transfervinduet stengte, så sent som den 31. januar 2019. Han står så langt bokført med tre innhopp fra benken for sin nye klubb.

Til sammen har det blitt 42 minutter med fotball fordelt på de tre kampene, som var 1-1 kampen mot Southampton, 2-0 tapet for Newcastle og 3-1 tapet for Crystal Palace. Han har med andre ord kommet inn i begge Burnleys to siste kamper.

Liverpool vs Burnley spilles på Anfield søndag 10. mars klokken 13.00, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]