Aldri tidligere har Liverpool plukket flere poeng i en Premier League-sesong

Og bare en gang tidligere har Liverpool vunnet flere ligakamper i en enkelt sesong.

21. apr 2019 kl 23.33 Einar Kvande

88 poeng er ny klubbrekord for Liverpool i en Premier League-sesong. Og vi må helt tilbake til 1978/79 for å finne den ene gangen Liverpool har vunnet flere kamper i en ligasesong. Liverpool vant sin 27. ligakamp for sesongen i dag. For 40 år siden vant de 30 kamper, men den gangen varte en sesong i 42 kamper.

Jürgen Klopp er imidlertid ikke spesielt opptatt av disse rekordene.

– Vi har vært i sporten lenge nok til å vite at den er som en regning. Prisen står der, og du må betale den. Det er hva vi skal gjøre. Til slutt vil vi se hvor mange poeng vi har, og hva vi får for det, konkluderte han under sin pressekonferanse etter 2-0 seieren over Cardiff.

– Dersom trofeet er det eneste som motiverer deg, er det noe galt med deg. Vi motiveres av å spille for denne klubben, av å vinne fotballkamper, og fordi vi nyter reisen sammen med våre fans. Det er sannheten.

– Jeg vet det spilles en kamp på onsdag

– Vi kan ikke påvirke det som skjer i andre kamper. Vi kan spille våre egne kamper, og neste kamp er mot Huddersfield, som er en ny vanskelig kamp av flere ulike grunner. Vi fokuserer nå bare på Huddersfield, og skal trene frem til da.

– Jeg vet det spilles en kamp på onsdag. Vi har allerede spilt mot Manchester United på bortebane, og United var i mye bedre form da vi møtte dem, så det endte 0-0. Vi får se hva som skjer på onsdag. Vi har ingen påvirkning på det, men vi har kamper å spille etter dette.

– Dersom United tar poeng og vi vinner mot Huddersfield, kan vi likevel ikke dra til Newcastle etter å ha vært i Barcelona, og tro at vi er halvveis i mål eller noe. Da vil vi få en smell der. Det er veldig vanskelig. Du må bare være fokusert på egne ting. Dette har fungert veldig bra så langt, så jeg ser ingen grunn til at vi skal forandre på det, avsluttet Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]