Har 3,5 ganger større lønnsutgifter enn kvartfinalemotstanderen

Slik er finansene til de åtte kvartfinalistene i Champions League.

8. apr 2019 kl 18.25 Arild Skjæveland

Åtte lag gjenstår i årets Champions League. Tirsdag kveld sparkes den gjeveste europacupen i gang igjen - og Liverpool er blant de åtte.

Pengesterke klubber som Real Madrid, Bayern München og Paris Saint-Germain er utslått, mens Arsenal og Chelsea er i Europa League.

Den anerkjente fotballfinansbloggeren SwissRamble har sett på de åtte klubbene som er igjen i årets turnering - og Liverpool er av klubbene med størst finansielle muskler.

Tre har større omsetning

Barcelona er den klubben som har størst omsetning, med £612 millioner i året. Deretter følger Manchester United med £590m, og Manchester City med £500m.

Liverpool følger like bak med £455m. Tottenham (£379m) og Juventus (£350m) følger så. Avstanden ned til de to siste klubbene er ganske ekstremt - Porto med £94 millioner, og Ajax med £81 millioner.

LFC har høyere omsetning enn det laget i Europa League med høyest - det er Chelsea med £488m, og Arsenal med £389m.

To betaler mer i lønn

Liverpool har hele 3,5 ganger høyere lønnsutgifter enn sin kvartfinalemotstander FC Porto.

Faktisk er det bare to klubber i Champions League som betaler mer i lønn enn det Liverpool gjør.

Barcelona har soleklart høyest utgifter, ifølge Swiss Ramble. Hele £431 millioner betaler de ut i lønn. Manchester United følger så med £296 millioner, før Liverpool med £264 millioner.

Manchester City er ikke langt bak, med £260 millioner*. Juventus er neste lag på listen med £229 millioner, før Tottenham kommer med £148 millioner. Selv om det er mye penger, er tallet oppsiktsvekkende lavt når en sammenligner med de andre topplagene i Premier League.

£75 millioner av budsjettet til Porto går til lønn, mens Ajax som skal møte Juventus betaler £47 millioner. Bare litt over én tidel av hva Barcelona har i samme utgifter.

* Dette er tallene som er offentliggjort. Vi er klar over at det er en mulighet for at City sine tall ikke helt gjenspeiler virkeligheten. Mer om det i denne Echo-saken.

Liverpool - Porto spilles tirsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay..

Har du innspill til journalisten?
[email protected]