Hasenhüttl har fått skikk på Southampton

Jürgen Klopp tok trenerutdannelse sammen med Southamptons manager.

4. apr 2019 kl 18.26 Arild Skjæveland

Da Mark Hughes fikk sparken i desember, lå Southampton på 18. plass i Premier League. Laget hadde bare tatt ni poeng på sesongens første 15 kamper, og bare en færre minus i målprotokollen gjorde at de ikke lå helt sist. Fulham og Burnley hadde begge samme poengsum.

Østerrikeren ha nå ledet sørkystklubben i 16 kamper, og har tatt 24 poeng. Et poengsnitt på 1,5 per kamp er ikke veldig imponerende i og for seg - men det er nok til at Southampton ser ut til å snart kunne legge nedrykksspøkelset bak seg. Huddersfield og Fulham har allerede rykket ned, mens det er fem poeng ned til Cardiff som siste lag under streken.

Southampton har i tillegg fredagens kamp til gode - men la oss håpe de ikke øker luken akkurat på fredag.

Har vunnet de to siste

Southampton har vist bra form den siste måneden. Etter å ha slått Fulham på hjemmebane i slutten av februar, tapte de2-3 på Old Trafford mot Manchester United i en kamp hvor en trygt kan si at de fort kunne ha fått med seg poeng.

Da Tottenham gjestet St. Mary’s like før landslagspausen tok Spurs ledelsen, men Southampton snudde kampen og vant 2-1. I helgen slo de Brighton 1-0 på bortebane, og har med det vunnet to kamper på rad.

En spiller Liverpool må passe påer dødballspesialist James Ward-Prowse. Han har scoret seks mål på sine 10 siste ligakamper, og har overlistet både David de Gea og Hugo Lloris på frispark. Alisson Becker har så langt ikke sluppet innpå langskudd i i Premier League denne sesongen.

ENGASJERT:
ENGASJERT:  Ralph Hasenhüttl er ikke redd for å vise engasjement på sidelinjen.

Naby Keitas gamle sjef

Hasenhüttl kom til Southampton fra sin jobb i RB Leipzig, der han var trener da Naby Keita fikk sitt store gjennombruddi Bundesliga.

Det var under østerrikeren at 23-åringen slo gjennom, og gjorde at Liverpool brukte store penger på ham forrige sommer.

Hasenhüttl ble kalt «alpenes Klopp» da han kom til engelsk fotball i februar - og Jürgen Klopp fikk spørsmål om ham på sin pressekonferanse på onsdag.

– På den tiden Ralph har vært i Southampton tror jeg de er nummer åtte på formtabellen, og de gir deg god informasjon om hvor intenst det kommer til å bli. De har en klar spillestil, og jeg må si at jobben han har gjort der er utrolig. Han har fått inn unge spillere fra akademiet, og det er en modig avgjørelse, sa Klopp.

Tok trenerutdannelsen sammen

– De er et veldig bra lag, og analysen var veldig interessant, for de ser ikke ut som et lag som kjemper for å beholde plassen. De gjør det de gjør, og holder seg til det, sa Klopp videre.

Klopp og Hasenhüttl har bare møttes én gang tidligere som managere, ifølge Transfermarkt. Den kampen vant Jürgen Klopp.

– Vi har noen ting til felles. Ralph jobbet lenge i Tyskland. Det er noen ting en kan se. Vi liker god organisering, press, gjenvinningspress og raske kontringer.

Begge to er født i 1967, og utdannet seg som trenere sammen.

– For mange, mange år siden tok vi trenerutdannelsen sammen, men jeg ledet allerede en klubb, så jeg var der bare i to dager. Det tok lenger tid for ham. Ralph gjorde det på den harde måten. Han startet i tredjedivisjon og hadde suksess. Så gikk han til Championship i Tyskland, og hadde suksess. Videre til Leipzig med veldig stor suksess. Han bygde noe, og dro til England.

– Det er en skikkelig karriere, og viser deg at du som manager ikke trenger å starte i AC Milan eller noe sånt. Du kan starte lenger nede, og dersom du jobber hardt og er ambisiøs, kan ting skje.

Southampton - Liverpool spilles fredag kl. 21.00 og sendes på TV 2 Sport Premium.

NYTT MØTE:
NYTT MØTE:  Jürgen Klopp skal møte Ralph Hasenhüttl som manager for andre gang på fredag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]