Ønsker ny rettssak mot Duckenfield

Juryen ble ikke enig om noen fellende dom for David Duckenfield, som hadde ansvaret for sikkerheten på Hillsborough.

3. apr 2019 kl 14.12 Torbjørn Flatin

Reaksjonene ventes å bli sterke på Merseyside etter at juryen etter åtte dagers samtaler ikke kunne enes om noen fellende dom over David Duckenfield.

Den ansvarlige for politistyrken, og dermed sikkerheten, under semifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest på Hillsborough Stadium i 1989, var Duckenfield.

Tiltalen var på uaktsom drap på 95 mennesker som mistet sine liv da dårlig ledelse sørget for overbefolkning i den midtre seksjonen på ståtribunen for de fleste av Liverpools fans befant seg. En supporter, Tony Bland, ble erklært død flere år senere og er ikke inkludert i tiltalen.


Vil ha ny rettsak

Tidligere sekretær i Sheffield Wednesday, Graham Mackrell, ble funnet skyldig i at de aktuelle inngangene under kampen ikke var tilfredsstillende.

Ytterligere tre menn som tilhørte South Yorkshire Police vil senere i år stå tiltalt for å ha villedet etterforskning. Det er Donald Denton, Alan Foster og Peter Metcalf, som hadde ulike roller innen politiet i 1989. Anklager mot Norman Bettison, en annen i SYP på det tidspunktet, er tidligere blitt droppet.

Det er likevel en dom mot David Duckenfield som de etterlatte først og fremst har søkt, og aktoratet vil nå gjøre det de kan for at det kan bli en ny rettsak.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]o