Fryktet at han hadde dårlig tid til å vinne titler

– Det gjorde meg litt ukomfortabel i begynnelsen, innrømmer Klopp.

12. mai 2019 kl 00.23 Marius Rabben

Tre og et halvt år er gått siden Jürgen Klopp ble vist frem foran et smekkfullt presserom på Anfield som Liverpools manager.

Der presenterte han en etterlengtet optimisme og fokuserte som kjent på å forvandle folk i og rundt klubben fra «tvilere til troende». Liverpool FC hørte til helt i toppen av engelsk og europeisk fotball, mente han.

Følelsen av å måtte vinne på kort tid

Og, foran de ivrige reporterne, så sa han konkret at dersom han fortsatt er sittende om fire år, forventer han å ha vunnet noe.

– I det øyeblikket trodde jeg presset i og rundt klubben var mye større enn det faktisk var, forteller Klopp nå, ifølge Liverpool Echo.

OKTOBER 2015:
OKTOBER 2015:  Klopp sa at han regnet med å vinne noe innen fire år. Den spådommen kan gå i oppfyllelse.

Det var presset om å hente pokaler som han følte hang over ham. At det var viktigere å bare vinne titler så raskt som mulig, ikke bygge et lag på sikt.

– Alle, ikke folkene på innsiden, ga meg følelsen av at du var nødt til å vinne sølvtøy, at ingen er interessert i utvikling eller spillet i seg selv eller resultatet, fortsetter han.

– Det gjorde meg litt ukomfortabel i begynnelsen, for jeg har ingen tidsmaskin, så vi trenger tid til å utvikle ting. Så jeg tror ikke at jeg trodde på det akkurat da.

Titler har det foreløpig ikke blitt, men Liverpool er totalforvandlet siden høsten 2015.

Tredje europacupfinale og tittelkamp

Nå, med én ligakamp igjen av 2018/2019-sesongen, kniver laget med historisk gode Manchester City om Premier League-troféet, og de ligger godt over 20 poeng foran nummer tre.

I tillegg ser klubben og supporterne frem til sin andre Champions League-finale på rad. Før dette har Liverpool også vært finalist i Europaligaen, samt ligacupen. Akkurat det er langt bedre enn Klopp regnet med da.

– Jeg er ikke en veldig negativ person. Jeg trodde i det minste at det var en mulighet for at vi kunne befinne oss i denne situasjonen, men jeg ville ikke trodd at det var mulig å nå tre europacupfinaler – to finaler i Champions League.

NOK EN FINALE:
NOK EN FINALE:  Liverpool skal spille Champions League-finale for andre år på rad. I tillegg har de satt klubbrekord i antall poeng i Premier League.

– Dette er noe ingen kunne ha sagt for fire år siden, slår han fast.

Men nå er Klopp og Liverpool mer sultne – og klare – enn de har vært tidligere.

– Det er veldig spesielt, og det er stort, men vi vet bedre enn noen andre at denne gangen ønsker vi å ta det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]