Seier i Madrid kan bedre landslagsmulighetene

Manager Gareth Southgate hos England mener spillere som kommer fra en stor triumf vil stille sterkere mentalt enn de som har opplevd tap.

18. mai 2019 kl 11.30 Torbjørn Flatin

Tottenham og Liverpool har til sammen hele ni spillere som er med i landslagstroppen til England før semifinalen i Nations League mot Nederland.

Det er en semifinale i turneringen som spilles fem dager etter at finalen i Champions League spilles, og det kan påvirke mulighetene til landslagsspill for Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez.

Samme situasjon i fjor

- Det vil være veldig individuelt, sier Southgate om den mentale tilstanden til de som skal være med i den største klubbkampen som finnes. – Vi må foreta en hurtig vurdering over hvordan de er under dagene før vi skal spille.

- Vi hadde Jordan og Trent med i troppen i fjor og det å komme fra en slik skuffelse var ikke enkelt for dem, forklarer Gareth Southgate med tanke på at Henderson og Alexander-Arnold spilte finale i Champions League også i fjor før de reiste nesten rett til VM-sluttspill med England.

Rivaler blir lagkamerater

- Dessverre vil det bli slik at noen også i år vil komme skuffet til oss. Det vil teste våre evner som ledere og vår lagånd.

- Det finnes ingen større utfordring enn først å kjempe mot hverandre, siden legge det til side og huske at de nå er på lag for England. Vi må greie å støtte hverandre, og det har vært en enorm styrke for oss over de siste 18 månedene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]