– Innleggene hans bør alene være nok til å fortjene plassen

Trent Alexander-Arnold imponerte stort i landslagstrøya.

10. jun 2019 kl 21.18 Marius Rabben

Liverpool-talentet satt på benken da England tapte for Nederland i Nations League-semifinalen fem dager etter Champions League-triumfen, men fikk muligheten i bronsefinalen mot Sveits søndag.

Og scouseren sviktet ikke.

Englands beste

Fra sin offensive høyreback-posisjon skapte 20-åringen flest sjanser på banen og burde, med bedre treffsikkerhet av angriperne, stått igjen med noen nye målgivende. En overbevisende opptreden, er responsen fra avisene.

Det er bred enighet i pressen om at Alexander-Arnold var Englands beste i det målløse oppgjøret som til slutt ble vunnet på straffekonk. Gjennomgangeren er 8 av 10 på spillerbørsen.

ENGLANDS LAG:
ENGLANDS LAG:  Tre dager etter Nederland-kampen, og med noen skaper i troppen, gjorde Gareth Southgate flere endringer til Sveits-kampen. Det ga blant annet Alexander-Arnold og Joe Gomez sjansen.

Denne prestasjonen «understreker hvorfor han bør starte regelmessig for England neste sesong», skriver Paul Joyce i The Times. «Dette var nok en god dag for Liverpool-forsvareren.»

Lenge siden noen har skapt så mye

Spesielt pasningene og innleggene hans trekkes frem som lagets farligste våpen, og Alexander-Arnold var omtrent ene og alene grunnen til at England truet klart mest fra sin høyreside.

Liverpool-backen skapte hele 7 av lagets 11 sjanser. Det er ifølge The Times det meste en enkeltspiller har skapt i England-trøya siden James Milner sto bak 9 sjanser mot lille San Marino i EM-kvaliken tilbake i 2014.

Og:

Alexander-Arnold serverte 18 innlegg, der flere ga angriperne enorme muligheter. Antallet er mest av en England-spiller siden David Beckham slo 19 innlegg mot Andorra for ti år siden.

«Det virket som om han sikret plassen som førstevalg på høyrebacken», skriver Telegraph i sin spillervurdering, der Trent er bestemann. «Avleveringene hans bør alene være nok til å fortjene plassen.»

– Uvirkelige innlegg

De gir ham 8, i likhet med blant annet Sky Sports, Express og Independent, mens i Daily Mail får han 8,5 av 10 på børsen med følgende vurdering: «Innleggene fra kanten er uvirkelige. Må starte istedenfor Kyle Walker i fremtiden.»

BBC pekte også ut Alexander-Arnold som lagets bestemann.

Nå kan han ha imponert landslagssjef Gareth Southgate nok til å befeste sin plass i England-elleveren.

«En av utfordringene for Alexander-Arnold neste sesong vil være å håndtere ikke bare økte forventinger, men også at motstandere prøver mer effektivt å demme opp for trusselen hans», skriver Joyce i The Times. «Det er en utfordring han ikke vil frykte.»

Landslaget har flere gode alternativer på høyrebacken. Kieran Trippier, som spilte i VM i fjor, men ikke var med på samling denne gangen, og Walker, med 48 landskamper, men som gjorde noen tydelige feil i Nederland-kampen, bør imidlertid ikke foretrekkes foran Alexander-Arnold, mener den engelske pressen.

PRESIS:
PRESIS:  Alexander-Arnold imponerte stort med høyrefoten mot Sveits. Her fra privatlandskampen mot USA i november da han scoret.

I tillegg har de Crystal Palace-kometen Aaron Wan-Bissaka, som i sommer har fokus på U21-EM, og som har en høy stjerne hos landslagssjefen, ifølge The Times, men nå bør det «utvilsomt» være Alexander-Arnold som er først i køen, mener Joyce.

Dette var Liverpool-spillerens sjette A-landskamp, og den første siden han scoret i en privatlandskamp mot USA på Wembley i november.

Champions League-vinneren har i en alder av 20 år spilt 85 kamper for Liverpools førstelag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]