Keïta roser Klopps evne til å utvikle spillere

Nå ønsker Naby Keïta å følge i fotsporene til Salah og Mané.

20. jun 2019 kl 15.39 Hans Christian Boge-Fredriksen

Etter at overgangen fra RB Leipzig endelig ble realitet forrige sommer har Keïta hatt en varierende debut sesong på Merseyside.

Guineaneren roser uansett Jürgen Klopp etter et år med tyskeren.

– Klopp vet hvordan man skal behandle spillere og hjelpe dem. Han snakker alltid med alle både på og utenfor banen, og hjelper dem å utvikle seg, sier Keïta til Goal.com.

– Han kan få deg til å gi alt du har, og mer, på banen.

Vil gjøre som Salah og Mané

For tiden er Keïta aktuell med Afrikamesterskapet for hjemlandet Guinea. Neste sesong ønsker midtbanespilleren å gjøre som de to andre Liverpool-spillerne som deltar i mesterskapet.

– Folk kan se hvordan han utviklet Mohamed Salah og Sadio Mané, og jeg håper han kan gjøre det samme med meg neste sesong, sier Keïta.

Keïta innrømmer at han fikk mer frihet da han spilte i Tyskland.

– Jeg var en playmaker i Leipzig. Jeg tok ballen med mer frihet til å gjøre det jeg ville, spille ballen til spissene og vingene for en assist, eller komme meg foran mål og score, forteller guineaneren.

– I Liverpool har vi mer angripende spillere som Salah, Mané og Firmino som kan skryte på seg fantastiske scoringstall.

Keïtas Guinea spiller sin første kamp i Afrikamesterskapet lørdag kveld mot Madagaskar.

Måtte tilpasse seg

Som nevnt var det en varierende sesong for Keïta. I de første kampene så han utrolig bra ut, før han etter hvert mistet plassen på laget.

Mot slutten av sesongen kom 24-åringen mer til seg selv igjen, og leverte noen strålende kamper.

– Mitt første år handlet om å tilpasse seg laget og Premier League, sier Keïta.

– Det er store forskjeller på fotballen i Tyskland og England, og også Leipzig og Liverpool, i mine oppgaver og i måten man spiller på.

I den første Champions League-semifinalen mot Barcelona måtte Keïta ut med en skade som satte han ut for resten av sesongen.

– Jeg håper ting blir enda bedre neste år, sier han.

– Vi vant Champions League for første gang siden 2005, og kjempet for Premier League helt til den siste kampen, så selvfølgelig var det bra for laget, og for meg å være en del av dette i min første sesong.

Neste sesong ønsker den 172 centimeter høye spilleren å hente hjem det etterlengtede Premier League-troféet til Liverpool.

– Som jeg sa tidligere, jeg tilpasset meg laget og fotballen i England, så jeg håper jeg kan hjelpe laget mitt til å vinne Premier League neste sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]