– Mané fortjener Ballon d’Or

Sadio Manés landslagssjef mener at seier i Afrikamesterskapet kan gi Liverpool-spilleren tittelen som verdens beste fotballspiller.

21. jun 2019 kl 17.48 Hans Christian Boge-Fredriksen

Etter et fantastisk år med Liverpool kan Mané krone sesongen med triumf for Senegal i Afrikamesterskapet.

Senegals manager, Aliou Cissé, mener at landets største stjerne absolutt burde ha muligheter til å vinne Ballon d’Or.

– Hvorfor ikke? Han har jobbet hardt, ikke kun det siste året, men siden 2011, og jeg vet at han har hatt god disiplin og høy profesjonalitet. Jeg har fulgt ham fra tiden hans i Østerrike og Southampton, til han kom til Liverpool, sier Cissé til goal.com.

– Han er en verdensklassespiller

Manés sesong med Liverpool ble avsluttet på best mulig vis med seier i Champions League-finalen. I tillegg ble han delt toppscorer i Premier League med 22 mål, sammen med Mohamed Salah og Pierre-Emerick Aubameyang.

– Hva han har oppnådd i år er et resultat av fantastisk innsats over mange år, og seier i Afrikamesterskapet vil bli en forlengelse av den innsatsen. Det vil ta han et steg nærmere Ballon d’Or, som jeg mener han fortjener å vinne, sier Cissé.

SENEGALS LANDSLAGSSJEF:
SENEGALS LANDSLAGSSJEF:  Aliou Cissé har vært landslagssjef for Senegal siden 2015.

Oddsen på hvem som vinner Ballon d’Or 2019 er stadig i endring, og Mané ligger nå på en sjetteplass – etter å ha ligget noen plasser høyere tidligere. Han er per dags dato bak de to storfavorittene Virgil van Dijk og Lionel Messi, i tillegg til Roberto Firmino, Salah og Cristiano Ronaldo.

– Ingen kan tvile på kvalitetene til Sadio Mané. Han er en verdensklassespiller og har bevist det så mange ganger. Han snakker alltid til meg om alt, selv når han er med Liverpool.

Har fått kritikk på landslaget

Mané er en meget populær blant Liverpool-supporterne, men har måttet takle spørsmål for prestasjonene for Senegal.

I november 2018 ble han til og med buet på av egne fans etter 1-0-seieren over Ekvatorial-Guine i en kvalifiseringskamp til Afrikamesterskapet.

– Jeg har prøvd å hjelpe han så godt jeg kan, men det viktigste er at han har selvtillit og han klarer å komme seg fort etter nedturer. Det som har skjedd har motivert han til å svare alle, og jeg tror han har lyktes i å gjøre det, sier Cissé.

Senegal er blant favorittene før Afrikamesterskapet sparkes i gang fredag kveld. Likevel mener Cissé at laget hans ikke burde regnes som det.

– Jeg tror favorittene burde være et lag som allerede har vunnet tidligere. Det er ikke tilfelle for oss. Vi har ikke vunnet dette troféet før, til tross for prestasjonene våre med kvartfinale i VM og finale i Afrikamesterskapet i 2002, sier Senegals landslagssjef.

Senegal spiller sin første kamp i mesterskapet lørdag 23. juni klokka 19.00 mot Tanzania, i en kamp Mané mister på grunn av suspensjon. Kampen vises på TV 2 Sport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]