Nå kan spillerne gjøre dette igjen

Jürgen Klopps forbud er nå opphevet.

9. jun 2019 kl 14.58 Arild Skjæveland

Det var Bill Shankly som bestemte at det velkjente «This is Anfield»-skiltet skulle henge over spillertunnelen, og være det spillerne så da de gikk ned trappen for å komme ut på Anfield-matta.

Shankly sa at det var «for å minne guttene våre på hvem de spiller for, og for å minne motstanderen på hvem de spiller mot» - og sette frykt inn i motstanderne som kom til Liverpools hjemmebane.

Skiltet kom opp i mars 1972, og Newcastle var første motstander som spilte på Anfield etter at det var på plass. I tunnelen skal historien ha det til at Ian St. John overhørte Newcastles Malcolm «Supermac» Macdonald si «åh, vi har kommet til riktig stadion gutter, This is Anfield». Shankly skal ha hørt ham si det, Liverpool vant kampen 5-0, og Shanks skal ha oppsøkt «Supermac» i garderoben etter kampen for å fortelle ham at han visste hvor det var til neste gang.

TUNNELEN NÅ:
TUNNELEN NÅ:  Skiltet er der fortsatt, men tunnelen ser helt annerledes ut.

Tok alltid på skiltet

Fra 1972 og frem til i moderne tid, så var det tradisjon at Liverpool-spillere, og ofte tidligere røde, tok på skiltet når de gikk ned tunnelen. Det er også trolig det mest fotograferte stedet, både når Liverpool signerte en ny spiller eller fikk ny manager, eller for folk som var på omvisning.

Nå er trappene borte, og det er en helt ny tunnel på Main Stand. Men skiltet er der fortsatt. Endringen er bare at manageren la ned forbud for spillerne mot å ta på det før de entrer gressmatten.

– Jeg har sagt til spillerne at de ikke skal røre «This is Anfield»-skiltet før de har vunnet noe. Det er et tegn på respekt, sa Klopp, med tydelig henvisning til Liverpools rike historie, sa Klopp etter seks måneder i klubben.

Klopp tok selv på skiltet både da han var manager for Borussia Dortmund, og da han ble presentert i Liverpool i oktober 2015.

Nå har også spillerne tillatelse - etter triumfen i Madrid 1. juni.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]