Tror Keita starter

Når Guinea møter Nigeria i Afrikamesterskapet onsdag ettermiddag er sjansene gode for at Keita starter.

26. jun 2019 kl 12.06 Odd Sindre Tonning

Guinea åpnet Afrikamesterskapet med å spille 2-2 mot Madagaskar på lørdag. I den kampen kom Naby Keita inn som innbytter etter litt over en time, mens Guinea lå under 1-2. Fire minutter senere satt utligningen på straffespark for Keitas landslag.

Grunnen til at Keita startet kampen på benken er at han har slitt med en alvorlig lyske-skade siden Liverpools tap mot Barcelona 1. mai. Nå er han tilbake i full trening, og ifølge landslagssjefen til Guinea, Paul Put, er en startplass mot Nigeria sannsynlig.

– Vi vet at han har vært skadet. Det var ikke sikkert at han kom til å rekke Afrikamesterskapet. Vi har gjort alt vi kan for å forberede Naby Keita så godt som mulig, sa Put på pressekonferansen før kampen mot Nigeria.

– Han trener for fullt. Jeg tror at han er fysisk klar. Dersom han er mentalt klar tror jeg han kommer til å starte kampen.

Guinea møter Nigeria onsdag klokken 16.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]