Tror van den Berg signering vil gi avkastning

Jaap Stam mener at Liverpools kjøp av Sepp van den Berg kommer til å gi avkastning, på den ene eller andre måten.

30. jun 2019 kl 21.52 Odd Sindre Tonning

På en pressekonferanse på søndag snakket PEC Zwolle manager Jaap Stam om sin tidligere elev, Sepp van den Berg, som offisielt slutter seg til Liverpool 1. juli.

– Vi har sagt mange ganger her i PEC Zwolle at Sepp van den Berg er en talentfull spiller, sa han.

Speider mye i Nederland

17-åringen har allerede rukket å spille flere kamper i den nederlandske Eredivise hos PEC Zwolle. Han debuterte allerede som 16- åring, og var involvert i 15 kamper forrige sesong.

2001-modellen føyer seg inn i rekken av talentfulle spillere som har forlatt Nederland til fordel for større klubber. Deriblant finner vi en annen Liverpool-spiller, Ki-Jana Hoever. Stam er ikke overrasket over dette.

TALENTFULL:
TALENTFULL:  Jaap Stam beskriver Sepp van den Berg som en talentfull stopper.

– Vi vet alle hvordan denne verdenen virker. Det er uunngåelig at en spiller melder overgang på ett punkt i sin karriere. Vi vet at engelske og spanske klubber speider over hele verden, men særlig i Nederland, etter de talentfulle nederlandske spillerne fordi de er kjent for å være gode med ballen i beina, sier Stam.

Risikofri overgang

Liverpool betalte også det som kan betegnes som en liten sum da de sikret seg den unge nederlenderen sine tjenester. Det har blitt rapportert om at overgangen, med fremtidige klausuler inkludert, skal koste klubben til sammen £4 millioner.

Sammenlignet med andre summer som blir brukt på spillere nå for tiden, så virker det som om dette er en risikofri overgang for klubben. Stam utdyper mer om hvorfor.

– De klubbene har vanligvis nok penger liggende til at de kan ta en liten risiko og signere et par av disse talentfulle spillerne og se om de kan gi avkastning i det lange løpet.

– Dersom det løser seg, flott. Viss ikke så kommer de sikkert til å selge dem for mer penger enn de kjøpe dem for. Til slutt er det opp til klubbene, men jeg ønsker Sepp alt det beste og jeg håper han ender opp med å bli en stor suksesshistorie i Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]