– Jeg er veldig glad for å være tilbake

Alisson returnerte mandag til Liverpool-troppen etter ferien.

30. jul 2019 kl 17.20 Hans Christian Boge-Fredriksen

Etter en forlenget sesong med spill i Copa America, ble Alisson først en del av Liverpool-troppen igjen denne uken på treningsleiren i Evian.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake. Jeg hadde en fin ferie med familien, og fikk brukt tid med familie og venner, men jeg savnet banen, guttene, støtteapparatet, alle sammen – jeg savnet dere og, sier Alisson til Liverpoolfc.com.

– Nå ser jeg frem til å spille og starte å jobbe igjen.

Etter en strålende debutsesong mellom stengene på Anfield, er Alisson meget spent på det som venter denne sesongen.

– Vi er spente, men vi må holde beina på jorda akkurat som vi gjorde forrige sesong. Vi ønsker å prøve for alt denne sesongen, så vi må jobbe, sier brasilianeren.

– Nivået på fotballen er høy og ganske lik i alle klubber, så vi må jobbe hardt for å oppnå de samme tingene og enda mer denne sesongen.

Vant to store troféer

Alisson avsluttet forrige sesong med å vinne Brasils første Copa America siden 2007, kun en drøy måned etter å ha spilt en viktig rolle i Liverpools Champions League-triumf.

– Å vinne Copa America, det er en spesiell tittel – i likhet med Champions League – så det var en viktig tittel for meg, for nasjonen. For Brasil har det gått en lang tid siden vi vant den, så det var viktig for oss, sier Alisson.

– Å vinne to titler, to store titler, gjennom sesongen var fantastisk for meg. Denne sesongen håper jeg at det kan bli flere.

– Mitt første mål er alltid å vinne med laget

I tillegg til de store pokalene, vant Alisson også flere individuelle priser. Blant annet vant han Gullhansken i Premier League, Champions League og Copa America, og ble med det den første keeperen til å holde nullen flest ganger i tre turneringer samme sesong.

– Mitt første mål er alltid å vinne med laget, å vinne for klubben. Kun etter det kommer individuelle troféer, sier Liverpool-keeperen.

– Jeg er glad, men de var ikke kun mine troféer – de var troféene for de andre keeperne her som jobber veldig, veldig hardt på banen med meg.

26-åringen forteller at han savnet Liverpool mot slutten av ferien sin.

– Jeg føler varmen fra folket. Forrige sesong var spesiell for oss, for alle – for meg, for fansen, for familien min og for laget – så jeg ser frem til hva vi kan gjøre denne sesongen.

– Vi skal jobbe hardt nå så vi blir raskt klare for neste kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]