Klopps reaksjon til Alisson og Firminos Copa America-triumf

Jürgen Klopp sendte sine gratulasjoner til Liverpool-duoen etter at de var sterkt delaktige i Brasils seier i Copa America.

8. jul 2019 kl 20.46 Hans Christian Boge-Fredriksen

Søndag kveld ble Brasil mestere i Copa America for niende gang, da de beseiret Peru 3-1 i finalen på Maracana.

Roberto Firmino og Alisson startet samtlige av Brasils seks kamper i mesterskapet.

Klopp gratulerte

Liverpool-spillerne var blant de mest sentrale spillerne gjennom mesterskapet for Brasil, og Klopp brukte ikke lang tid på å gratulere sine to stjernespillere.

– Jeg sendte dem en melding umiddelbart etter kampen, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– De sendte meg et par videoer, talemeldinger og sånne ting. De hadde en fin tid.

Alisson fikk gullhansken i mesterskapet etter å ha holdt nullen i fem kamper. Kun Perus straffescoring i finalen overlister keeperen.

Fremover på banen var Firmino sterk delaktig med sine fem målpoeng gjennom mesterskapet – to scoringer og tre assist.

Festet til langt på natt

Etter å ha sikret nasjonens første Copa America-tittel på tolv år holdt Brasil-spillerne festen i gang til langt på natt.

– Den siste meldingen jeg fikk denne morgenen var klokka 7.30, så de trenger en ferie, men de fortjener det selvfølgelig. Det er bra, det er veldig bra, å se at de feirer igjen. Da jeg så bildene etter kampen og så hvordan hele Brasil feiret, minte det meg umiddelbart om vår lille feiring for fire-fem uker siden, sier Klopp.

Nå venter tre uker med ferie for Alisson og Firmino før de slutter seg til resten av Liverpool-troppen etter USA-turneen. I mellomtiden kan de kose seg med to troféer i lomma.

– Det er bra, det hjelper dem selvfølgelig. Jeg tror forrige gang de (Brasil) vant var i 2007, og da var de barn. Alisson, som nå er 26, var 14 år da, så det er bare bra. De så kampen da, og de kunne ikke forestilt seg at de ville bli den neste generasjonen til å vinne. Jeg er veldig glad på deres vegne, avslutter Liverpool-manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]