– Må være 100 prosent for å spille

De siste månedene har vært tøffe for Naby Keïta.

2. jul 2019 kl 22.42 Marius Rabben

Omfanget av Naby Keïtas siste skade fortsatt ukjent. Har han slått opp adduktor-skaden i lysken fra tidligere, må han belage seg på mange nye uker med rehabilitering.

Etter konsultasjon med en tilsendt Liverpool-fysio på Guineas base under Afrikamesterskapet, reiste Keïta hjem til Merseyside for å gjennomføre grundigere undersøkelser med klubbens medisinske apparat.

I beste fall kan han være aktuell når Guinea skal spille åttedelsfinale senere denne uka. I verste fall ryker første del av neste sesong.

– Ingen er komfortable om de frykter å bli skadet

Landslagssjefen, Paul Put, sier til BBC at han har håp om å se 24-åringen tilbake på laget. Men han kommer ikke til å presse midtbanespilleren hvis han ikke er klar.

– Han skrev til meg at han skulle ha én undersøkelse til i Liverpool, og så skulle de ta en avgjørelse, forteller Put.

– Så jeg håper den blir positiv, at han kommer tilbake, men vi må også forsikre oss om at spilleren er mentalt klar.

– For hvis du ikke er det, og du er redd for å bli skadet, så er det ingen spillere som vil være komfortable.

– Nå venter vi på responsen fra Liverpools side og hvordan Naby selv føler seg.

– Han jobbet veldig hardt for å bli klar

Put forklarer at de siste månedene har vært tøffe for Keïta, som mistet sesonginnspurten etter å ha forlatt den første semifinalen mot Barcelona med skade.

– Dessverre kunne han ikke spille finalen (i Champions League) grunnet skade. Nå hadde han muligheten til å spille og vise seg frem i Afrikamesterskapet. Jeg hadde også følelsen av at Liverpool virkelig ønsket å se ham i turneringen, slik som kollegene hans i Egypt og Senegal, Salah og Mané, så det var også et press på ham.

– Jeg følte at han selv virkelig ønsket dette, for han jobbet veldig hardt og presset seg for å bli klar.

– Men skader sitter også igjen i hodet, og hvis du føler noe, klarer du ikke å være på 100 prosent. Da gir det ingen mening å spille i kamper med høy intensitet, så nå må vi vente og se hva som er utfallet.

Keïta rakk ikke Guineas åpningskamp i turneringen, mot Madagaskar, men kom inn i 2. omgang. I kamp nummer to, mot Nigeria, startet Liverpool-spilleren, men ble da byttet ut etter 71 minutter med skade. I siste gruppespillkamp, mot Burundi, var han ikke med.

Guinea har avansert fra gruppespillet som en av de fire beste treerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]