Ubeseiret i 42 strake ligakamper på Anfield

Liverpools hjemmestatistikk er Premier League-historiens nest beste.

23. aug 2019 kl 23.35 Marius Rabben

«Fort Anfield» er for alvor blitt gjenreist – og vel så det: Nå er det bare Chelseas vanvittige rekke på 86 kamper fra februar 2004 til oktober 2008 som er bedre enn Liverpools nåværende tall på eget gress.

Etter seieren over Arsenal lørdag kveld har Jürgen Klopps lag altså gått ubeseiret i 42 (!) hjemmekamper på rad i Premier League.

33 av dem er vunnet, med 9 uavgjort. Det betyr at Liverpool har tatt hele 108 poeng av de siste 126 mulige foran egne supportere.

To år og fire måneder siden forrige tap

Forrige Premier League-tap på Anfield kom tilbake i april 2017, da Christian Benteke scoret to ganger for Crystal Palace mot sin tidligere klubb etter at Philippe Coutinho hadde gitt rødtrøyene ledelsen.

Fra det oppgjøret til seieren over Arsenal har det gått hele 853 dager – eller to år og fire måneder.

FORRIGE LIGATAP HJEMME:
FORRIGE LIGATAP HJEMME:  Crystal Palace, anført av Christian Benteke, er forrige bortelag med full pott på Anfield.

Den gang var 1–2-tap et overraskende tilbakeslag i topp-fire-kampen, men til slutt sikret Liverpool som kjent 4.-plassen poenget foran lørdagens motstander fra Emirates.

Det til tross for at påfølgende hjemmekamp etter tapet endte målløst mot Southampton. For tremålsseieren over Middlesbrough i siste serierunde var det som skulle til, og det var den første av de nå 33 nevnte kampene med full pott.

Eneste uten hjemmetap på to sesonger

Sesongen etter, i 2017/2018, ble det nok en 4. plass. Da endte 12 av 19 hjemmekamper med seier, og Liverpool var det eneste laget i Premier League uten hjemmetap.

Og enda bedre gikk det i fjorårssesongen med utrolige 17 seire og 55 scoringer på 19 hjemmekamper. Poengtapene kom mot Manchester City (0–0) i oktober og Leicester (1–1) i januar.

Denne sesongen har begynt i samme spor – med en komfortabel trepoenger mot nyopprykkede Norwich i åpningskampen, der laget ledet med fire allerede til pause og vant til slutt 4–1, og nå fartsfylt festfotball og 3–1 i storkampen mot Arsenal.

Den siste trepoengeren betyr samtidig at Liverpool har tangert klubbrekorden sin med seier i 12 strake ligakamper. Gjennom Premier League-æraen er dette Liverpools beste seiersrekke!

FORT ANFIELD:
FORT ANFIELD:  Liverpool har spilt 42 hjemmekamper i Premier League uten å tape.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]