Coutinho er på vei til tysk fotball

Brasilianeren skulle egentlig ha vært i troppen for Barcelonas ligaåpning fredag kveld.

16. aug 2019 kl 20.30 Arild Skjæveland

Fredag kveld spilles den første kampen av årets La Liga-sesong. Der tar Athletic Bilbao imot Barcelona, og Philippe Coutinho var bekreftet med i den opprinnelige troppen.

Han kommer ikke til å komme på banen på San Mames, og er nå ute av troppen. Grunnen er at han nærmer seg en overgang til ny klubb. Og det er ikke den klubben det var forventet at han skulle ende opp i.

Lånes ut

De fleste forventet at Coutinho, som ble solgt for 142 millioner pund fra Liverpool til Barca så sent som i januar 2018, skulle ende opp i Paris Saint-Germain. Barcelona er desperate etter å få tak i Neymar, og det var ventet at de ville bruke 27-åringen som en del av pakken pluss en god del millioner euro for å få tilbake sin tidligere spiller.

Nå rapporterer Guillem Balague og spansk presse at Coutinho er på vei til Bayern München, i en låneavtale som snart kan bli bekreftet.

Christian Falk, som dekker Bayern München for Bild og har veldig god greie på hva som skjer i den tyske storklubben, melder at en talsmann for Barcelona har bekreftet at de to klubbene har kommet til enighet om en avtale som tar spilleren til Allianz Arena.

Coutinho ble tilbudt til en rekke Premier League-klubber, deriblant Liverpool, Manchester United, Arsenal og Tottenham - og Spurs skal ha vært nærmest en avtale. Det ble det ingenting av, og nå ser han ut til å fortsette karrieren i Bundesliga.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]