– Godt å se hvor forberedt vi må være

Guardiola skryter av Liverpool og støtter Klopps uttalelser om for korte spillepauser.

5. aug 2019 kl 00.11 Marius Rabben

Manchester City vant Community Shield på straffer etter 1–1 ved ordinær tid på Wembley. Pep Guardiola mener dette ga de lyseblå en pekepinn på hvor lista ligger i Premier Leagues toppsjikt.

– Vi er kjempefornøyde, men vi innså også hvilket lag vi kommer til å møte resten av sesongen: Europas mestere. De er et toppklasse-lag, sier han.

– Forskjellen er ett poeng og ett straffespark. Det er lite. Noen ganger faller mynten din vei, andre ganger ikke, så derfor er det godt å se hvor godt forberedt vi er nødt til å være for å vinne titlene.

Naturlig nok fikk Premier League-mesteren spørsmål om gullkampen – allerede før ligaen har startet.

Tror på mange utfordrere

Guardiola er ikke i tvil om at Liverpool vil være med nok en gang, men tror samtidig at det vil være flere lag med i toppen.

– Jeg vet ikke om det blir som forrige sesong, med to lag – Liverpool og oss – i gullkampen. Jeg tror Man Utd er en utfordrer med (Harry) Maguire og de andre spillerne de har kjøpt, Arsenal også, og Chelsea, og Tottenham som ikke har tapt under pre-season. Det vil være mange denne gangen.

– I starten vil det være fem eller seks lag som er utfordrere. Jeg bryr meg ikke om at folk sier vi kommer til å vinne.

– Krevende

Oppgjøret mot Liverpool på Wembley viste to dominante mannskap som er i stand til å utnytte hverandres få svakheter. Men i likhet med Jürgen Klopp er Guardiola tydelig på at man ikke ser det beste av spillerne nå.

En sentral del av grunnen er, som også Klopp sier, det korte oppholdet fra forrige til neste sesong. Grunnet landskamper og landslagsturneringer har enkelte spillere kun fått et par uker avlastning i sommer – etter bortimot et helt år i strekk med kamper.

– I denne perioden av sesongen var kampen vanvittig krevende. Vi hadde en skikkelig bra 1. omgang, med to store muligheter til å score mer enn ett mål, men etter pausen klarte vi ikke å kontrollere overgangene.

– Liverpool vinner flere dueller fordi de er bedre enn oss på det, og vi slet med det i 2. omgang. Nico (Nicolás Otamendi) og Gabriel (Jesus) spilte nesten 90 minutter med to treningsøkter i beina. Kalenderen er crazy for alle lag; spillerne må umiddelbart tilbake for å spille.

– De lytter ikke til spillerne eller managerne

I likhet med Klopp mener Guardiola at det må gjøres endringer i fremtiden. Liverpools manager er tydelig på at han ønsker mer tid til trening for spillerne, og at sjefene i FIFA og UEFA må legge til rette for at spillerne ikke blir utbrente på lang sikt.

– Jeg leste hva Jürgen sa, og jeg støtter ham. Showet må fortsette, og jeg er optimistisk på at spillerne blir hørt. NBA har en utrolig mengde med basketkamper, men så fem måneder fri. Riyad Mahrez har hatt ti dager fri.

– Hvis du begynner å tape, sier folk at det er en katastrofe. Folk snakker om hvor mye penger vi tjener, men dette er ikke normalt. Vi spilte pre-season i Asia, og etter en uke kommer vi hit med denne intensiteten. De lager nye turneringer, og de lytter ikke til spillerne eller managerne. De er nødt til å vurdere det.

– Kampene er nødt til å bli redusert. Jeg vet ikke om det gjelder turneringene eller ei, men det er mye.

– Selv har jeg hatt ferie, så jeg er fresh. Når det er landslagspause, drar jeg vekk med familien min, men spillerne må spille landskamper. Man spiller om igjen og om igjen i ti måneder hver sesong. Og du ser på kvalitet, ikke kvantitet; det er Copa América, VM, Conferderations Cup ... det er ikke enkelt for spillerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]