– Det viktigste er at vi tar frem intensiteten igjen

Klarer de røde å opprettholde rytmen fra før landslagspausen?

14. sep 2019 kl 09.11 Marius Rabben

De fire første seriekampene var såpass bra at Liverpool topper Premier League med full pott, mens manageren fikk bestemannsprisen for august.

Etter et avbrekk på to uker kommer nå Newcastle på besøk i ettermiddag.

Laget fra nordøst har ikke tatt tre poeng på Anfield siden 1994, men slo faktisk Tottenham borte forrige måned, og de står overfor muligheten til å bli det første mannskapet som slår Liverpool på Anfield på 43 ligakamper.

– Må skru på bryteren

I kampprogrammet snakker Jürgen Klopp om hvor viktig det er å komme raskt tilbake i rytmen og finne den intensiteten som feide Arsenal av banen i forrige oppvisning foran egne supportere.

– Før landslagspausen var vi inne i en god periode. Prestasjonene mot Arsenal og Burnley var av høy standard, både som lag og individuelt. Men denne pausen starter klokka på nytt, og derfor må vi være klare for å skru bryteren på igjen.

– Grunnet landslagsoppholdet har vi ikke hatt mesteparten av spillerstallen her lenge for å forberede oss til kampen. Jeg var at vi ikke er unike, og at dette påvirker alle lag. Men det har en betydning.

– Det som er viktig er at vi holder oss til verdiene som har vært så bra for oss. Verdier som å omfavne hardt arbeid, gjøre de rette tingene, være nådeløse, holde sammen og – viktigst av alt – forsikre oss om at vi tar frem intensiteten i alt vi gjør.

Tillater ikke lavere intensitet

Landslagsspillerne har fått to–tre dager på seg til å forberede Newcastle-kampen.

– Et avbrekk fra å være sammen kan påvirke litt av forberedelsene og følgelig rytmen, men jeg vil si at vi har mentaliteten og karakteren til å takle det.

– Men det er ikke, og kan ikke være, tillatt å la det påvirke intensiteten i vår tilnærming, påpeker Klopp.

– Dette er det samme om kampen har tidlig avspark. Vi har gang etter gang vist at faktorer utenfor vår kontroll ikke vil påvirke oss hvis vi ikke tillater det.

Møtet med Newcastle er starten på en svært innholdsrik periode for Liverpool. Det venter sju kamper på tre uker frem til neste avbrekk – i oktober.

Kollektivt samarbeid

Klopp hinter til at det i ukene som kommer vil være rulleringer, og maner spesielt spillerne som ikke er med på laget om å holde nivået oppe på trening hver dag.

– Perioden som venter fra nå til neste landslagspause vil være veldig hektisk for spillerne og supporterne. Mine spillere har den mest enestående holdningen når det kommer til å forstå sitt eget ansvar på laget og for klubben i disse øyeblikkene.

– De forstår at bidrag ikke bare handler om hvem som er de elleve i startoppstillinga i dag; det handler om å sørge for at alle sammen er klare til enhver tid, uansett hva det innebærer. Det handler om å opprettholde den høye kvaliteten på trening, uansett om det er korte eller lange økter.

– Vi setter våre egne standarder, og vi kan bestemme oss for om vi vil opprettholde eller overgå dem, sier Liverpool-manageren.

Fansen må også levere

Og dermed gjenstår supporterne: Klopp håper at lydnivået følger intensiteten til spillerne, slik vi allerede har sett denne sesongen.

– Motstanderne vi møter vil være av ypperste kvalitet, men sånn er det alltid på nivået vi spiller. Jeg har ingen tvil om denne stallen; de vet hva som kreves av dem hver eneste dag.

– Og det samme gjelder våre fantastiske supportere. Det føles lenge siden vi alle var samla til kamp på Anfield, så jeg er sikker på at vi alle kommer hit i dag med kampansiktene på.

– Jeg har nevnt det om kampen i Newcastle forrige sesong. En stor del av den dreide seg om hvor glupske supporterne deres var. Jeg er ganske sikker på at vi forventer det samme fra bortesvingen i ettermiddag.

– Så på samme måte som spillerne må heve prestasjonsnivåene sine for å bryne seg på dette Newcastle-laget, må vi alle gjøre det, sier Klopp.

Avspark på Anfield er kl. 13.30. Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]