Ingen dro inn mer TV-penger enn Liverpool i hele Europa

Selv Everton tjente mer enn Real Madrid!

9. sep 2019 kl 17.36 Arve Vassbotten

Med andreplass i Premier League og seier i Champions League, var det naturlig nok stor interesse for å vise Liverpool på TV sist sesong. Nye tall fra Twitter-kontoen Swiss Ramble, viser at Liverpool hentet inn flere penger fra TV-avtaler enn noen andre europeiske klubber sist sesong.

Totalt tjente Liverpool 152 millioner pund i TV-penger, og kun Manchester City var i nærheten av den summen, med 151 millioner pund.

Everton tjente mer enn Real Madrid

Når man ser på tallene er det liten tvil om at Premier League-klubbene tjener langt mer på sin TV-avtale, enn de gjør i La Liga, Serie A og Bundesliga.

De seks øverste klubbene på lista er fra Premier League, så kommer Barcelona, før både Everton og Wolves har plassert seg foran Real Madrid.

Etter Liverpool og Man City, er Chelsea på tredjeplass med 146 millioner pund, Tottenham på 4. plass med 145 millioner pund, Manchester United på 5. plass med 143 millioner pund og Arsenal på 6. plass med 142 millioner pund.

Først etter topp 6 i England har Barcelona plassert seg med 130 millioner pund, så følger Everton med 129 og Wolves med 127, før Real Madrid på 125 millioner pund.

De to spanske gigantene er også de to eneste lagene utenfor England på topp 20.

Dobbelt så stor inntjening i England

I snitt tjener hver eneste Premier League-klubb 123 millioner pund, noe som er mer enn det dobbelte av i La Liga der de tjener 56 millioner pund.

I Serie A og Bundesliga er snittet 52 millioner pund, mens den franske ligaen halter etter på 27 millioner pund i snitt.

Bayern München dro for øvrig inn 87,6 millioner pund, og Juventus 76,5 millioner pund. Det er faktisk mindre enn de tre klubbene som rykket ned fra Premier League, Cardiff City, Fulham og Huddersfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]