Kompensasjon for Harvey Elliott kan bli rekordhøy

Fulham håper å sikre seg et historisk høyt beløp for tenåringen.

21. sep 2019 kl 09.55 Torbjørn Flatin

Ifølge Football Insider tror Fulham at de har gode kort på handa når de skal prøve å få mest mulig for Harvey Elliott.

16-åringen gikk til Liverpool i sommer og kan først skrive profesjonell kontrakt når han fyller 17 år i april til neste år.

Flankespilleren ble tidenes yngste spiller i Premier League da han debuterte for Fulham 16 år og 30 dager gammel mot Wolves i mai.

Debut neste uke?

På Craven Cottage mener man at man har belegg for å begrunne at Elliott er et sjeldent talent som har potensial til å bli etablert i Premier League og landslagsspiller for England.

Liverpool og Jürgen Klopp har allerede gitt Harvey Elliott tillit til spilletid under pre-season og han satt på benken under Super Cup finalen mot Chlsea i august. Han trener daglig på Melwood, samtidig som han spiller for Liverpool U23. Elliott kan imidlertid bli involvert når Liverpool spiller mot MK Dons i Carabao Cup neste uka.

Rekord for Ings

Liverpool ble bedt om å betale £6.5M pluss mulige klausuler verdt £1.5M da Danny Ings kom fra Burnley, og måtte i tillegg ut med 20 prosent av overskuddet da han senere signerte for £20M for Southampton.

Fulham skal ha håp om at de totalt vil sitte igjen med over £10M for deres store talent.

En endelig avgjørelse ventes imidlertid å være fortsatt nokså langt unna og at uttalelser fra klubbene vil bli hørt av det utnevnte tribunalet først til neste år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]